Esquerra estén la mà als comuns per pactar un referèndum "davant d'un estat hostil"

RedaccióActualitzat

La secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, diu que ara no és moment de fer un debat parlamentari sobre el referèndum, sinó que els dos governs s'han d'asseure a negociar. També fa una crida als comuns per pactar un hipotètic escenari en què Madrid mantingui la seva hostilitat.

Rovira ho ha dit en "L'entrevista del diumenge", del canal 3/24, just el dia abans que el govern vagi a Madrid a fer una conferència en què explicarà la seva proposta per consultar els catalans. Assegura, com Puigdemont, que primer hi ha d'haver l'acord i després la defensa al Congrés.

"Quan hi hagi acord polític, això es pot sotmetre al Congrés i al Parlament de Catalunya. Però el poble de Catalunya té tot el dret a parlar sobiranament amb el govern espanyol, no pas a sotmetre's a unes majories del Congrés que ja sabem quines són i que ho paren tot."

La número dos dels republicans diu que es volen complir tots els estàndards internacionals i que tenen molt present que, si no hi ha negociació amb Madrid, la reacció del govern espanyol serà molt hostil.

"Hem de tenir present que, si no hi ha acord amb l'Estat, hi haurà un context polític molt determinat, amb un estat hostil."

Per això, estén la mà a Podem i als comuns perquè els donin suport per tirar endavant el referèndum tant sí com no.

"Si han de triar entre els que protegeixen el dret de vot dels ciutadans de Catalunya i els immobilistes, els que protegeixen l'establishment, els que protegeixen l'Estat oligopòlic, els que no ens deixen avançar..., hauran d'acabar estant al nostre costat. Per tant, més val començar ara trobant una interlocució, trobant un espai que ens permeti anar identificant si les condicions que imposa el codi de bones pràctiques de Venècia són bones per a nosaltres."

Rovira demana als comuns, però, que no posin condicions impossibles.

"No ens podem fer trampes al solitari amb unes condicions impossibles. Hem d'intentar garantir per tots els mitjans que els ciutadans de Catalunya puguin votar per decidir. I jo crec que, aquí, ens hi trobarem."

La secretària general d'Esquerra ha confirmat que donaran suport a la moció de censura d'Units-Podem a Rajoy.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut