Esquerra diu que el nou govern "no serà submís ni mesell, plantarà cara"

Aragonès diu que formar govern i fer avançar la república no és contradictori

RedaccióActualitzat

Esquerra creu que dilluns hi haurà president i aquesta setmana un govern efectiu que permetrà posar fi a l'aplicació de l'article 155. Segons Pere Aragonès, "això serà una bona notícia".

En el consell nacional que han celebrat els republicans, Aragonès ha assegurat que el nou govern que preveuen plantarà cara:

"No serà submís ni mesell, plantarà cara i mirarà sempre endavant."

El nou govern, pel dirigent republicà, serà ferm, efectiu i sòlid. L'adjunt a la presidència ha subratllat que formar govern i fer avançar la república no és contradictori.

"No hi ha dicotomia entre fer govern i fer república ja que ara ens cal aquest executiu de resistència per bastir les parets metres de la independència."

Aragonès s'ha estès en el seu discurs a parlar dels valors republicans. Ha recordat que ERC és el partit que ha aconseguit que s'eixampli la base social de l'independentisme. 

Aragonès ha explicat que la república que volen serà oberta i integradora i que el seu partit treballa per seduir els no convençuts. El polític republicà també ha posat sobre la taula l'última enquesta del CIS per demostrar "la bona gestió" del govern encapçalat per Puigdemont i Junqueras.

Aragonès ha tingut un record pels polítics d'Esquerra que són a la presó i a l'exili:

"L'Oriol, la Marta, en Raül, la Dolors, la Carme, la Meritxell i en Toni avui haurien de ser aquí, amb nosaltres, i amb les seves famílies."

El Consell Nacional ha començat amb un llarg aplaudiment als polítics presos i als consellers cessats i ha tingut la presència de nous militants, com Ernest Maragall, Magda Casamitjana, Irene Fornós i Laura Castel. També hi ha anat el president del Parlament, Roger Torrent.     
 

ARXIVAT A:
InvestiduraERCProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut