El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, aquest dilluns després de l'executiva extraordinària dels republicans
El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, aquest dilluns després de l'executiva extraordinària dels republicans
Barcelona

Esquerra demana un acord estable "al més aviat possible"

El líder republicà ha considerat "una sort" que el moviment sobiranista "sigui transversal" perquè "això el fa més fort" i ha defensat no prescindir de ningú

Actualitzat

Amb les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP en el seu pitjor moment, Esquerra Republicana demana fer "l'impossible" per assegurar un pacte i fer-ho abans del 27 de desembre, data en què la CUP celebrarà l'assemblea decisòria. El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha reclamat un acord "còmode per a tots els actors" per garantir "estabilitat parlamentària".

"Què volem? Que hi hagi un acord, que hi hagi un acord al més aviat possible i que aquest acord sigui estable."

Junqueras ha insistit que, mentre no arriba la independència, "hi ha molta gent d'aquest país que pateix". En aquest sentit, ha remarcat que "en temes socials, ERC coincideix molt amb la CUP" i ha apuntat que l'acord en aquest aspecte "no només és possible, sinó segur". De fet, ha dit que en l'àmbit del pla de xoc social la voluntat d'acord dels republicans "és absoluta".

El líder republicà ha considerat "una sort" que el moviment sobiranista "sigui transversal" perquè "això el fa més fort".

"No volem ni podem prescindir de ningú. Estem fent aquest procés per ampliar la majoria."

"No ens cansarem"

El president d'Esquerra ha reconegut que la gestació de l'acord "està sent més difícil" del que voldrien els republicans, però que insistiran "a fer-ho possible: no ens en cansarem".

"Estic disposat a fer-ho tot perquè hi hagi acord. Per part d'Esquerra Republicana no quedarà."

Tanmateix, Junqueras ha advertit que "el temps per arribar a un acord no és infinit".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut