Barcelona

"Espriu en pròpia veu" ens permet sentir locucions del poeta enregistrades als anys 60

"Espriu en pròpia veu" és el títol del disc que ens permet sentir Espriu recitant poemes seus i també del seu amic Bartomeu Rosselló-Pòrcel. La discogràfica Picap, amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, recupera un document sonor excepcional que serveix per celebrar un doble centenari.

Actualitzat

La discogràfica Picap, amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, recupera un document sonor excepcional coincidint amb la celebració de l'Any Espriu i l'Any Rosselló-Pòrcel.

L'any 1963 Salvador Espriu va enregistrar amb la seva veu una tria de poemes propis i del seu company Bartomeu Rosselló-Pòrcel. 50 anys després l'editor de la discogràfica Picap, Joan Carles Doval, ha recuperat aquest document, que porta per títol "Espriu en pròpia veu", del fons del segell d'Edigsa.

En un comunicat, l'editora del disc ha explicat que "a la recta final del centenari dels dos grans poetes podem publicar aquest àlbum, que és una autèntica joia artística i un document inèdit de gran valor cultural".

El músic Toni Xuclà, productor i compositor del disc, ha posat música a les locucions del poeta. Justament el músic ha estat guardonat recentment amb el VI Premi Miquel Martí i Pol per la cançó "Aquesta pau és meva", a partir d'un poema d'Espriu.

El CD inclou els poemes i també els escrits de presentació a càrrec de l'escriptor Sebastià Alzamora, del director de teatre Joan Ollé i del director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera.

Bartomeu Rosselló-Pòrcel va morir el 1938 a l'edat de 24 anys. Els seus versos van deixar empremta, també, en Salvador Espriu.

El disc sortirà a la venda dilluns però aquesta tarda ja es podrà escoltar en primícia al web de Catalunya Ràdio.

Catalunya Ràdio ofereix, en exclusiva, una mostra d'aquest document sonor recollit en el disc, així com de les gravacions originals del poeta abans de passar pel sedàs musical de Xuclà.

Escolta la versió de Salvador Espriu recitant el poema "En la meva mort" de Bartomeu Rosselló-Pòrcel, musicat per Toni Xuclà:

Escolta la versió de Salvador Espriu recitant el poema "Història d'un soldat" de Bartomeu Rosselló-Pòrcel, musicat per Toni Xuclà:

Escolta la versió de Salvador Espriu recitant el poema "Poques paraules surten" de Bartomeu Rosselló-Pòrcel, musicat per Toni Xuclà:

 

Anar al contingut