Natació

Esport3 es convertirà en el "planeta aigua" en dedicar íntegrament la programació als Mundials de natació

Aquest estiu, Barcelona es convertirà en el centre mundial de l'esport. Des del 19 de juliol fins al 4 d'agost serà seu dels Mundials de natació, un esdeveniment que tornarà a posar la capital catalana en el punt de mira de l'objectiu de totes les televisions del món. Televisió de Catalunya serà una de les televisions que oferirà aquest Mundial; amb transmissió en directe de totes les modalitats aquàtiques, des de totes les seus i amb un equip d'especialistes de luxe.

Actualitzat
Aquest estiu, Barcelona es convertirà en el centre mundial de l'esport. Des del 19 de juliol fins al 4 d'agost serà seu dels Mundials de natació, un esdeveniment que tornarà a posar la capital catalana en el punt de mira de l'objectiu de totes les televisions del món: hi participaran esportistes de 200 països, amb una audiència acumulada que s'estima en 3.500 milions d'espectadors.

Televisió de Catalunya serà una de les televisions que oferirà aquest Mundial; amb transmissions en directe de totes les modalitats aquàtiques, des de totes les seus i amb un equip d'especialistes de luxe format per Jordi Robirosa, Mireia Vicente, Santi Faro, Xavi Lorente, Francesc Sòria i Joan Ramon Vallvé. I amb analistes com David Meca, Jordi "Txiqui" Sans, Susanna Closa, Brenton Cabello i Anna Tarrés.

Barcelona ja va organitzar els Mundials de natació l'any 2003 i ara es converteix, després de Roma i Perth, en la tercera ciutat de la història que acull aquesta competició per segona vegada. Per fer-ho, recupera part de l'esperit i les instal·lacions olímpiques del 92. TV3 i el canal Esport3 han preparat un ampli operatiu per acostar a les llars catalanes les imatges i les impressions dels millors nedadors, saltadors i waterpolistes del món, amb una atenció especial per a la cinquantena d'esportistes i tècnics catalans que participaran en aquest Mundial.

Des del dia 19 de juliol, data de la cerimònia d'inauguració, TV3 disposarà d'un set per fer la informació d'esports dels telenotícies des del Palau Sant Jordi, autèntica joia i centre neuràlgic d'aquest Mundial. Al pavelló barceloní s'hi disputaran les proves de natació i natació sincronitzada. Totes les finals s'oferiran en directe, amb programa especial previ i posterior, amb reportatges i entrevistes amb els protagonistes.

La cerimònia d'inauguració
La cerimònia d'inauguració, dirigida per Hansel Cereza, se celebrarà al Palau Sant Jordi el dia 19 de juliol a les 21.45h. Es farà en directe per TV3, amb comentaris de Jordi Robirosa i Anna Tarrés. Abans (des de les 21.00h) i després (de 22.45h a 23.15h) el canal Esport3 farà un programa especial, amb la participació de protagonistes i amb la resta d'analistes de la cadena per a aquest Mundial.

Natació sincronitzada
Des del dia 20 fins al 27 de juliol, la piscina espectacular que s'ha instal·lat al Palau Sant Jordi acollirà la competició de natació sincronitzada. Esport3 n'oferirà totes les sessions matinals preliminars en directe. Les finals, amb programa especial previ i posterior, amb entrevistes a les nedadores i entrenadores, i amb els comentaris i valoracions tècniques d'Anna Tarrés, s'oferiran en directe per Esport3 i i per TV3 els dies que no jugui el Barça de futbol.

Aigües obertes i salts de gran alçada al port de Barcelona:
Les úniques modalitats d'aquest Mundial que no es disputaran a la muntanya de Montjuïc són les proves de natació d'aigües obertes i els salts de gran alçada: totes dues disciplines es faran al port de Barcelona, obertes gratuïtament al públic. Esport3 farà totes les transmissions en directe. El campió català David Meca serà l'analista d'aigües obertes, una modalitat on la catalana Erika Villaécija intenta guanyar-se un lloc en l'elit mundial.

Per primer cop en un Mundial, els salts de gran alçada entren en el programa de competició. No hi haurà participants catalans en aquesta disciplina extrema (plataforma de 18m per a les dones i de 27 m per als homes) però vindran a Barcelona els millors saltadors mundials de l'especialitat, com Orlando Duque. La narració d'Esport3 anirà a càrrec de Santi Faro, especialista en esports extrems, i de Susanna Closa, exsaltadora de trampolí i directiva de la comissió de salts de l'FCN (Federació Catalana de Natació).

Waterpolo i salts de trampolí
Jordi "Txiqui" Sans, campió olímpic a Atlanta 1996 i medalla de plata a Barcelona 1992, reviurà des de la posició de comentarista de les piscines Picornell l'esperit del "dream team" de waterpolo, del qual ell formava part. Sans, analista habitual del canal Esport3, farà parella amb el periodista Joan Ramon Vallvé. Esport3 oferirà tots els partits de la selecció espanyola en directe i també els principals enfrontaments d'altres seleccions. Les seleccions espanyoles (tant la masculina com la femenina) són les favorites per emportar-se el campionat.

Els salts de trampolí seran també un dels grans al·licients del campionat, a més d'un reclam publicitari immillorable. Esport3 oferirà totes les proves de salts de trampolí, amb comentaris de Xavier Lorente i de Susanna Closa.

La natació, el plat fort
La natació és el plat fort, internacionalment, dels Mundials de natació. A Barcelona tindrem oportunitat de veure els millors nedadors del món: americans, australians, xinesos, nova-zelandesos... i també catalans. Mireia Belmonte, doble medallista olímpica als passats Jocs de Londres, intentarà convertir-se en l'estrella femenina dels Mundials. Però també ho faran Judith Ignacio, Erika Villaécija, Marina Garcia o Aschwin Wildeboer, per exemple. Tots ells protagonitzaran les transmissions i els reportatges d'Esport3 durant la segona setmana del Mundial. El canal esportiu català transmetrà una mitjana de 6 hores diàries de natació en directe, amb la narració de Jordi Robirosa, Bretón Cabello i Francesc Sòria.

Durant els 17 dies que dura el Mundial de natació, Esport3 es convertirà en el "planeta aigua", tal com diu l'eslògan oficial de la competició. El canal esportiu de Televisió de Catalunya dedicarà íntegrament la programació als continguts aquàtics i, fins i tot, adaptarà la mosca del canal al logotip del Mundial.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut