Genís Zapater a "Outrun the sun".
Genís Zapater a "Outrun the sun". (Font: ASICS )
Poliesportiu

Esport3 emet aquest vespre el documental "Més ràpid que el sol" sobre l'intent de circumval·lar el Mont Blanc

Esport3 emet aquest vespre el documental "Més ràpid que el sol", un documental que mostra com dos equips amb un total d'onze corredors de trail intenten donar la volta al Mont Blanc (4.808 metres).

Actualitzat

Aquest vespre, a partir de les 21.15, el canal Esport3 oferirà un documental amb l'experiència d'onze corredors de trail que van intentar circumval·lar el Mont Blanc aquest estiu. "Més ràpid que el sol" ("Outrun the sun") és un documental que recull l'experiència d'onze corredors de trail, repartits en dos equips, que el 21 de juny van tractar de donar la volta al Mont Blanc abans que es pongués el sol.

L'objectiu de tots dos combinats era circumval·lar la muntanya més alta d'Europa en menys de 15 hores i 41 minuts, que és el temps de llum solar del qual disposaven en el dia més llarg de l'any. El repte va tenir el seu inici i el seu final a Chamonix i va consistir en 152 km de terreny muntanyós repartit en territori francès, italià i suís. Per aconseguir l'objectiu, els dos equips havien de treballar per relleus per salvar un desnivell acumulat de 9.450 metres i recórrer una distància que a peu sol trigar uns set dies a recórrer.


L'espectacular acció va ser filmada en tota la seva dimensió i el resultat és el documental "Outrun the sun", que podrem veure aquest vespre a través del canal Esport3 de Televisió de Catalunya a les 21.15. El documental, de 50 minuts de durada i que durant aquestes setmanes s'emetrà a més de 20 països, ha estat realitzat per la productora britànica Sunset and Vine. El director del film és Marc Reeks, que va utilitzar un ampli desplegament de càmeres i "drones" per no perdre detall de la cursa. A més de l'acció en si, també es recull la preparació mental que van dur a terme els 11 corredors.

Ian Sollors, responsable de continguts de Sunset and Vine, resumeix l'experiència: "Ha estat emocionant col·laborar amb Asics per explicar una història que és tan inspiradora com magnificent. Capturar el que sentien els atletes, veure com afrontaven la seva preparació per al repte que els havia estat encomanat, ens va oferir grans moments per a nosaltres. Esperem que el resultat final els faci justícia a tots".

El català Genís Zapater, ambaixador de trail d'ASICS España, va ser un dels corredors seleccionats per a aquesta aventura formant part del Team Enduro.

 

Anar al contingut