Barcelona

Esplais i moviments juvenils surten al carrer per reclamar més reconeixement a l'educació no formal

Unes 2.000 persones s'han manifestat pels carrers del centre de Barcelona per reclamar més reconeixement a la seva professió: "Donar visibilitat a unes entitats que realitzen una gran aportació a la ciutat", ha destacat el portaveu de la marxa, Benjamín Aguilar, qui ha afegit que el reconeixement s'ha de reflectir en forma de finançament i més espais i més enllà de la temporada d'estiu. La manifestació ha estat convocada per uns 200 esplais i moviments juvenils, i s'ha desenvolupat en un to festiu.

Actualitzat
Les entitats i federacions organitzadores entenen que l'associacionisme és una eina complementària i necessària i, per tant, exigeixen que se'ls doni el valor que es mereixen com a educació no formal. Aguilar ha declarat que pretenen "participar activament en la definició de les polítiques educatives, ja que aquestes organitzacions formen part de l'educació complementària i fomenten valors".

El portaveu ha subratllat que un dels objectius de la marxa és "donar visibilitat a unes entitats que realitzen una gran aportació a la ciutat, que realitzen una gran tasca social". En especial, reclamen beques per tot l'any, no només per l'estiu, equipaments i més espai per fer les activitats. La manifestació ha transcorregut en un to festiu per carrers cèntrics, entre la plaça Universitat i la de Catalunya, i anava repleta de nens, adolescents i joves.
Anar al contingut