Carcaixent

Controlat l'incendi de Carcaixent

El foc ha cremat unes 2.200 hectàrees, xifra que representa més del 85% de la massa forestal del municipi

RedaccióActualitzat

Setmana d'incendis al País Valencià que han cremat unes 3.000 hectàrees i han obligat a desallotjar 600 persones. Hi ha una persona detinguda, acusada de provocar un dels focs.

Els incendis més actius han estat el de Bolbait, a la comarca de la Canal de Navarrés, i el de Carcaixent, a la Ribera Alta. El foc de Bolbait ha afectat set municipis però ja està controlat. El de Carcaixent ha quedat controlat aquest diumenge.

El foc va obligar a desallotjar centenars de famílies del seu domicili, els pacients d'un hospital i una residència d'ancians.

El foc ha cremat unes 2.200 hectàrees, xifra que representa més del 85% de la massa forestal del municipi

El president del consorci de bombers de la diputació de València, Josep Bort, ha apuntat una possible causa de l'incendi:

"És possible que pugui tenir l'origen en una crema descontrolada de vegetació, però no podem establir encara la causa. Però és simptomàtic que el dia que comença la prohibició de cremes, el dia 15 de juny al País Valencià, hi hagi hagut quatre incendis de manera simultània."

 

 

Evacuat l'Hospital d'Aigües Vives i 400 persones de dues urbanitzacions

L'incendi de Carcaixent, a la Ribera Alta, que va començar dijous a la tarda, ha obligat a evacuar més de 600 persones. L'incendi ha obligat a desallotjar quatre urbanitzacions, un hospital i una residència.

Dels evacuats, 31 són de l'Hospital d'Aigües Vives, segons ha anunciat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana.

El foc també ha cremat alguns xalets d'una urbanització i ha obligat a evacuar els seus habitants, que han estat atesos al poliesportiu d'Alzira. Hi ha tres urbanitzacions més desallotjades per precaució. Molts dels evacuats ja han pogut tornar a casa.

El canvi de direcció del vent està facilitant les tasques d'extinció d'aquest foc, que ja ha cremat més de 1.200  hectàrees, el 80% de la massa forestal del municipi.

Un detingut per l'incendi de Bolbait

El primer incendi va començar dimecres a Bolbait i afecta sis municipis més: Anna, Xella, Sumacàrcer, Estubeny, Sellent i Cotes. La Guàrdia Civil ha detingut un jove com a presumpte autor del foc.

Segons han confirmat fonts de la delegació del govern espanyol al País Valencià, el detingut és un jove del municipi sobre el qual hi ha sospites que podria haver provocat l'incendi. L'home ha ingressat a presó.

L'incendi ja està controlat. Ha cremat 1.500 hectàrees.

Incendi a les Valls

Un nou incendi forestal s'ha declarat a primera hora del matí de divendres a les Valls, a la comarca del Camp de Morvedre. El focus s'ha detectat a primera hora de divendres al paratge del Tabalet, al terme municipal de Benifairó de les Valls. L'incendi afecta també Sagunt.

El fum ha obligat a desallotjar una escola de Sagunt, amb 250 alumnes. Aquest divendres al migdia ha quedat estabilitzat.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s'ha desplaçat a la zona per informar-se de primera mà de l'evolució d'aquest incendi. Sobre aquest dos incendis, a banda del de Carcaixent, que cremen al País Valencià, ha dit que estan "tècnicament controlats", però no extingits:

"Malauradament, ha estat una concatenació d'incendis que han fet dispersar els múltiples esforços, amb més de 30 mitjans aeris i participació de més de mil persones en una situació molt complicada."

Incendi de Terrateig, controlat

L'incendi forestal que cremava des de dijous al municipi valencià de Terrateig, a la comarca de la vall d'Albaida, ha quedat controlat a les 7 del matí d'aquest divendres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut