Madrid

Esperanza Aguirre dimiteix com a presidenta de la Comunitat de Madrid i com a diputada regional

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha presentat la dimissió dels seus càrrecs al capdavant del govern madrileny i com a diputada regional. Assegura que es vol dedicar a la seva família i que deixa "la primera línia política, però no la política".

RedaccióActualitzat
Sorprenent anunci de la controvertida presidenta de la Comunitat de Madrid, la popular Esperanza Aguirre, que ha presentat la dimissió dels seus càrrecs al capdavant del govern madrileny i com a diputada de l'Assemblea. Aguirre ha assegurat que plega per raons de salut i perquè es vol dedicar a la seva família, i ha afegit que, si bé és una decisió "transcendental" per a ella, "no ho serà per als ciutadans".

L'encara presidenta de Madrid ha puntualitzat que deixa "la primera línia política, però no la política", i que feia molt temps que meditava la decisió, una decisió que no ha comunicat fins aquest mateix dilluns a Mariano Rajoy. El president del govern espanyol ha estat el primer de conèixer la notícia i, segons Aguirre, s'ha alegrat que no s'hagi filtrat als mitjans abans d'hora, l'"ha entès".

En una roda de premsa en què s'ha mostrat emocionada i se li han entelat els ulls en diverses ocasions, Esperanza Aguirre ha admès que es tracta d'una decisió "duríssima" i que la malaltia que ha patit, un càncer de mama, "hi ha influït", malgrat que "presumptament" està curada. També ha citat, però, "altres esdeveniments personals viscuts recentment".

Després de recordar que fa 29 anys i mig que es dedica a la política de manera professional, ha assegurat que per a un polític és "molt important" triar com i quan es retira, i que ha arribat a la conclusió "que aquest és el moment adequat de deixar-ho". Segons Aguirre, sempre ha tingut clar que aquesta era una etapa temporal, i el fet que el projecte del Partit Popular estigui consolidat a Madrid l'ha ajudat a fer el pas.

Ignacio González assumirà del càrrec de president de la Comunitat

El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, assumirà la presidència deprés de la dimissió d'Aguirre, que ha considerat que González és "la persona més preparada". El número 2 d'Aguirre assumirà el càrrec en funcions fins que la dimissió sigui oficial i el president de l'Assemblea de Madrid, José Ignacio Echeverría, convoqui el debat d'investiguda, moment en què González es convertirà en president.

Aguirre ha elogiat l'experiència de González, una persona, ha dit, "enormement treballadora i intel·ligent" i un "gran jurista". Els madrilenys "no notaran una gran diferència", ha assegurat l'encara presidenta de la Comunitat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut