Especialistes de tot Catalunya comparteixen la tècnica isotòpica que permet saber què menjava un humà del neolític

Tarragona (ACN).- La bioarqueologia, que estudia les plantes i els animals i la relació amb les societats del passat, ha fet un nou avenç amb els estudis isotòpics. Més enllà de conèixer quan va començar l'agricultura o la ramaderia i els efectes que va tenir en els humans des del neolític, els isòtops contenen una valuosa informació desconeguda fins ara. Des del tipus concret d'aliments que menjava un humà a quant plovia fa milers d'anys. Els investigadors, que s'han reunit a la nova seu de l'Institut Català de Paleontologia (IPHES) de Tarragona, recorden que les crisis econòmiques i socials no són pròpies dels temps moderns. L'espècie humana n'ha superat moltes al llarg de la història que l'han empès a evolucionar.
Especialistes de tot Catalunya comparteixen la tècnica isotòpica que permet saber què menjava un humà del neolític

Especialistes de tot Catalunya comparteixen la tècnica isotòpica que permet saber què menjava un humà del neolític

Tarragona (ACN).- La bioarqueologia, que estudia les plantes i els animals i la relació amb les societats del passat, ha fet un nou avenç amb els estudis isotòpics. Més enllà de conèixer quan va començar l'agricultura o la ramaderia i els efectes que va tenir en els humans des del neolític, els isòtops contenen una valuosa informació desconeguda fins ara. Des del tipus concret d'aliments que menjava un humà a quant plovia fa milers d'anys. Els investigadors, que s'han reunit a la nova seu de l'Institut Català de Paleontologia (IPHES) de Tarragona, recorden que les crisis econòmiques i socials no són pròpies dels temps moderns. L'espècie humana n'ha superat moltes al llarg de la història que l'han empès a evolucionar.