Sant Joan Despí

Espartac Peran al xat del 3cat24: "Mai faria un programa com 'El diario de Patricia'"

El presentador del programa de TV3 "Bocamoll", Espartac Peran, ha estat amb els usuaris del 3cat24.cat a través d'un xat durant una hora. Els usuaris l'han felicitat, en primer lloc, per la frescor del programa i l'aportació de la cultura catalana que se'n desprèn. El seu pas per "El trànsit" i "Els matins d'en Josep Cuní" també han estat tema de comentari

Actualitzat
El xat del 3cat24 realitzat avui dijous, 3 d'abril, de 18 a 19 hores, ha comptat amb la presència del presentador del programa "Bocamoll".

Els usuaris l'han felicitat, en primer lloc, per la frescor del programa i l'aportació de la cultura catalana que se'n desprèn. Alguns dels participants del xat havien concursat al "Bocamoll" o hi havien anat de públic. D'altres, com la Laia, li han dit: "El programa ens aporta coneixements de la nostra llengua que, avui, amb tanta multiculturalitat és molt important. A casa eres un clàssic dels diumenges a la tarda ["El Trànsit"] i ara que et veiem cada dia ens fas passar una estona molt distreta i desconnectem de l'estrès del dia sense adonar-nos-en".

Espartac Peran ha respost a totes les preguntes acumulades durant la setmana, com la d'en Nil, de 8 anys, interessat a participar en l'especial infantil que van emetre diumenge passat. "Hem fet només tres edicions amb nens i estem valorant si continuarà. En aquest cas, podries venir a participar-hi". També ha comentat que els més petits tenen molt bon nivell de català i que li van sorprendre per com van superar totes les proves.

D'altra banda, l'usuari 'jrr8' li ha demanat que confessi si quan renega d'alguna cosa fa servir insults convencionals o els de la prova "Paraules de la tribu", com ara "pixavi", "busca-raons", "busaroca" o "gamarús". "Nooo!", ha respost l'Espartac. "Si faig servir un insult el dic tal qual". I 'Marc' ha volgut que li dediqués una de les frases del final del programa. Ha estat aquesta: "Tot està per fer i tot és possible", de Miquel Martí i Pol i que Lluís Llach va convertir en cançó.

Pel que fa a l'equip del "Bocamoll" ha explicat que són cinc persones i que "Les paraules de la tribu" (una de les proves a superar) són dialectismes, paraules d'ús poc comú que les treuen d'un diccionari.

El seu pas per "El trànsit" i "Els matins" de TV3 amb Josep Cuní han estat tema de comentari llarg. "Allò del trànsit va ser una etapa de set anys. Ara tinc ganes de viure altres coses, com el 'Bocamoll'". I parlant de noves experiències, el presentador del "Bocamoll" ha confessat que mai faria un programa com "El diario de Patrícia" per molt que l'hi oferissin.

Des d'Andorra, 'Mire18' li ha preguntat com va començar a treballar a TV3, pregunta que ha donat peu perquè Espartac recordi les primeres feines, l'any 1998, al costat de Carles Francino com a becari. "Després de sis mesos, em vaig quedar! Això de treballar a TV3 era un somni!". I des de Mataró, 'Radoram' li ha demanat que posi al "Bocamoll" la paraula "toris". L'Espartac, com a mataroní que és, n'ha reconegut el significat ("fer campana") i ha assegurat que la farà servir al programa. Entrant més en la seva vida personal, 'Bubu' li ha preguntat si els seus pares li van posar el nom per la pel·lícula de romans. "Vinc d'una família de lliurepensadors i els va agradar "Espartac" que va lluitar per la llibertat!".

La transcripció íntegre del xat la podeu llegir des d'aquí

----------------------------------------------
Pots veure què va passar als xats anteriors del 3cat24 amb Tomàs Molina, Xavier Graset i Ramon Pellicer
NOTÍCIES RELACIONADES
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut