Diari "The Telegraph"
Declaracions d'Esteban González Pons al diari anglès "The Telegraph"
Brussel·les

Espanya vetarà els intents d'Escòcia per mantenir un règim especial amb la UE després del Brexit

Esteban González Pons diu que un tracte diferencial per a Escòcia podria encoratjar els moviments separatistes a Catalunya i el País Basc

RedaccióActualitzat

El govern espanyol vetarà qualsevol intent del govern d'Escòcia de mantenir-se dins la Unió Europea quan la resta de la Gran Bretanya marxi pel Brexit.

Ho ha anunciat Esteban González Pons, l'eurodiputat i vicepresident del Grup Popular al Parlament Europeu, en una entrevista al diari britànic "The Telegraph". El polític popular confirma que el govern espanyol tem que un tracte diferencial per Escòcia pugui encoratjar els moviments separatistes a Catalunya i el País Basc.

Segons González Pons, Espanya s'oposarà a qualsevol intent del govern de Nicola Sturgeon per demanar un tracte diferencial de la Unió Europea per a Escòcia i al marge del Regne Unit. Aquesta, diu González Pons, és la posició més intel·ligent:

"L'opció més intel·ligent per a Espanya és mantenir molt bones relacions amb el govern del Regne Unit. Més que altres països europeus, nosaltres volem ser el millor amic del govern anglès. Espanya té moltes raons per mantenir el mateix punt de vista sobre la qüestió escocesa que el govern de Londres."

González Pons ha emfatitzat que els ministres escocesos no tenen competències per mantenir converses amb els membres de la UE i que el govern espanyol rebutja "qualsevol negociació" amb algú que no siguin els representants el govern britànic.

Anar al contingut