Futbol

Espanya torna cap a casa i Luis Aragonés no descarta deixar d'entrenar la selecció

La selecció espanyola torna cap a casa molt abans de l'objectiu marcat, que eren les semifinals. L'equip ha abandonat aquest dimecres el seu quarter general a Alemanya. Els jugadors podran començar les vacances de manera immediata. En el cas dels blaugranes Puyol, Xavi i Iniesta, seran almenys fins a finals de juliol. Del partit de vuitens, es podria dir que l'equip de Luis Aragonés, que no descarta plegar, no va ser capaç de crear una sola ocasió clara de gol i que la major experiència dels francesos es va acabar imposant.

Actualitzat

Aldarulls a Madrid per l'eliminació espanyola

El partit entre Espanya i França es va seguir en moltes pantalles gegants situades a diversos llocs. Les més concorregudes, les de Madrid. A la plaça de Colón es van reunir uns 15.000 aficionats que van passar de l'alegria pel gol de Villa, que avançava Espanya, a la gran decepció per la remuntada francesa i la consegüent eliminació. Un cop acabat el partit hi va haver alguns incidents provocats per aficionats que van tallar el passeig de La Castellana. La policia va haver d'intervenir i hi va haver alguns detinguts.

Un fracàs més a la col·lecció

La història de les participacions d'Espanya en els mundials de futbol es repeteix de manera inexorable cada 4 anys. No hi ha manera d'arribar als partits decisius, semifinals i finals, on, lògicament, es decideixen els títols.

En el Mundial de Mèxic, els espanyols van caure en els quarts de final contra Bèlgica, que va marcar primer. Señor va aconseguir el gol de l'empat, el marcador no es va moure durant la pròrroga i, en la tanda de penals, l'error d'Eloy Olalla va ser decisiu. Quatre anys després, el punt final va ser la ronda de vuitens. Julio Salinas va forçar la pròrroga. Però un llançament de Stojkovic va donar la victòria a Iugoslàvia. Michel va ajupir el cap i la pilota es va colar en la porteria de Zubizarreta. El 94, la selecció espanyola va tornar a casa després de fer el millor partit del campionat contra Itàlia, que va aconseguir el pas a les semifinals amb un gol al contraatac de Roberto Baggio, en els instants finals. Tassotti va trencar el nas a Luis Enrique amb un cop de colze que no va veure l'àrbitre. El Mundial de França va ser el fracàs més absolut. No va superar ni la fase de grups després de perdre contra Nigèria i empatar contra el Paraguai. Una eliminació atribuïda, majoritàriament, al controvertit seleccionador Javier Clemente. Fa quatre anys, Espanya va perdre la millor oportunitat a priori per accedir a les semifinals. Tot i jugar a casa, Corea del Sud era un adversari molt inferior, però no va encaixar cap gol legal i el penal fallat per Joaquín en la tanda definitiva va posar fi a les aspiracions espanyoles.

La premsa reflecteix la derrota

La premsa es fa ressò de manera unànime de l'eliminació d'Espanya. Es dóna la cirscumstància que pràcticament tots els diaris coincideixen també en la fotografia escollida per il·lustrar el partit. És en la que es veu el segon gol francès, amb les expressives cares dels madridistes Iker Casillas i Sergio Ramos. Els titulars parlen més o menys tots de fracàs o decepció. El diari "El Mundo" parla de "decepció nacional" i el "9 Esportiu" titula amb "Són una impotència".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut