Futur incert per als migrants que arriben a Europa (Reuters)
Futur incert per als migrants que arriben a Europa (Reuters)

Espanya supera per primera vegada Itàlia en arribada d'immigrants pel Mediterrani

Segons l'Organització Internacional de les Migracions, són més de 18.000, el triple que l'any passat

RedaccióActualitzat

Espanya ja supera Itàlia en l'arribada d'immigrants que arriben a la Unió Europea després de travessar el Mediterrani. És el primer cop que passa. Són dades de l'Organització Internacional de les Migracions recollides entre l'1 de gener i el 15 de juliol.

Més de 18.000 persones han arribat a les costes andaluses des del Marroc o des d'Algèria, el triple que l'any passat. Són 200 més que les que han triat la ruta entre Líbia i Itàlia. Cap a Grècia, des de Turquia, hi han creuat gairebé 15.000.

El de Líbia continua sent, de llarg, el camí més mortífer. De les 1.440 persones ofegades al Mediterrani en aquest període, 1.100 han mort quan es dirigien cap a Itàlia

 

 

L'Organització Internacional de les Migracions ja havia vaticinat que Espanya estava a punt de convertir-se en la primera destinació de les persones que creuen el Mediterrani amb embarcacions precàries.

Les arribades a Itàlia han caigut un 80% en un any. Una part de l'explicació respon als acords firmats l'any passat entre la Unió Europea i Líbia per barrar-los el pas. Una altra és el canvi de govern a Roma, amb l'ultra Salvini com a ministre de l'Interior.

Fins fa dos anys, l'opció preferida dels migrants era la de Grècia, però això es va acabar amb el pacte entre la Unió Europea i, en aquest cas, Turquia. Sigui com sigui, el total d'arribades a la Unió Europea pel Mediterrani ha baixat. A aquestes alçades de juliol han arribat 50.000 persones, la meitat que l'any passat.

ARXIVAT A:
Drets humansMigracions
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut