Espanya segueix amb pas ferm i goleja sense problemes la feble Estònia (0-3)

La selecció espanyola continua amb pas ferm el seu camí cap el Mundial del 2010 de Sud-àfrica. Els homes de Vicente del Bosque han aconseguit una plàcida victòria contra la feble Estònia a Tallin i lideren amb comoditat el grup 5 de la fase de classificació amb tres triomfs en tres jornades. Juanito ha obert la llauna en el minut 33 i Villa, de penal, ha fet el 0-2 abans del descans. En la represa, els estonians han pogut reduir distàncies però han topat amb un inspirat Casillas i Puyol, en el seu partit número 70 com a internacional, ha fet la sentència definitiva.

Vicente del Bosque no ha permès concessions i ha alineat els tres jugadors del Barça a l'equip titular de la selecció espanyola. Xavi, Iniesta i Puyol han participat activament de la plàcida victòria del combinat espanyol davant la feble Estònia a Tallin. Ni l'intens fred ni les males condicions de l'herba de l'estadi Le Coq Arena de la capital estoniana han estat suficients obstacles perquè Espanya hagi obtingut un còmode triomf.

Sabedor de la major superioritat tècnica del seu rival, el seleccionar estonià Tarmo Ruutli ha fet un plantejament ultradefensiu amb l'objectiu d'ofegar el joc ofensiu dels espanyols. En els primers 20 minuts, els homes de del Bosque han tingut molts problemes per superar la teranyina local. Fins i tot, Estònia ha donat el primer ensurt del partit. Casillas ha hagut de sortir de la seva àrea per evitar la rematada de Kink. Però només ha estat un miratge. Espanya ha portat el domini absolut del joc i només era qüestió de temps que arribés el primer gol. Després de dues accions de perill pràcticament consecutives de Fernando Torres, en el minut 33 Juanito ha estat l'encarregat d'obrir la llauna. El central del Betis ha pentinat amb el cap una falta servida per Xavi. Un cop fet el més difícil, la selecció espanyola ha continuat jugant a plaer i abans del descans, ha arribat el 0-2 per mitjà d'un clar penal sobre Torres que David Villa s'ha encarregat de transformar amb un xut potent.

Excés de confiança

Amb tot decidit, en la segona meitat l'equip espanyol s'ha refiat en excés, ha abaixat el nivell de concentració i ha permès que els estonians estiguessin a punt de reduir diferències en dues ocasions molt clares. En la primera, Casillas ha estat providencial i ha aturat una rematada de Vassiljev. I en la segona, Iraola, que havia entrat en el lloc del tocat Sergio Ramos, ha perdut de forma incomprensible una pilota i Boskovoinikov, massa forçat i amb angle, ha desaprofitat una bona oportunitat per fer l'1-2.

Però la reacció estoniana ha quedat completament desactivada en el minut 68. De nou en una jugada a pilota parada, Xavi ha tret una falta, Torres, de cap, ha estavellat la pilota al travesser i en el refús, Puyol ha estat el més ràpid per marcar a boca de gol. El capità blaugrana ha celebrat de la millor manera possible el seu partit número 70 com a internacional amb la selecció espanyola superant tot un històric com Emilio Butragueño.

El 0-3 ha estat un autèntic gerro d'aigua freda per als estonians, que ja han abaixat completament els braços esperant el xiulet final. Per la seva part, la selecció espanyola tampoc ha volgut fer més sang i s'ha conformat amb els tres gols d'avantatge, tot i que Juanito, ja en temps de descompte, ha pogut fer el quart amb un cop de cap que s'ha estavellat al pal. Amb aquesta plàcida victòria, l'actual campiona d'Europa ja encadena 26 partits consecutius sense perdre, set sense encaixar cap gol i lidera amb solvència el grup 5 de la fase de classificació per al Mundial.