Futbol

Espanya resol l'amistós contra els EUA amb una victòria contundent per 0-4

La selecció espanyola no ha tingut problemes per imposar-se als EUA en l'amistós disputat aquesta matinada a Boston. L'equip de Vicente del Bosque no s'ha deixat sorprendre pel conjunt nord-americà i ha acabat imposant-se còmodament per 0-4 en un partit on l'única cosa que estava en joc era el prestigi. La campiona del món no ha fallat i ha deixat el duel sentenciat en la primera meitat gràcies a dues dianes de Cazorla i una altra de Negredo. A la segona meitat, Fernando Torres ha recuperat sensacions anotant el gol que tancava el marcador.

Actualitzat
Algunes veus havien amanit la prèvia de l'amistós d'aquesta matinada amb tons de revenja en record de l'eliminació d'Espanya en mans dels EUA en la semifinal de la Copa de les Confederacions de Sud-àfrica del 2009. A l'hora de la veritat, però, a la selecció de Vicente del Bosque no li ha calgut cap ànim de venjança perquè n'ha tingut prou amb el futbol combinatiu que acostuma a practicar per fer-se amb la victòria per 0-4 de manera incontestable.

Espanya ha saltat al Gillette Stadium de Boston amb un equip poc habitual però ni les baixes d'homes importants com Casillas, Pedro o Iniesta han estat suficients perquè Espanya no desplegués un joc inabastable per als nord-americans. El primer temps ha estat de clar domini espanyol i així s'ha traduït en el marcador. Després d'un travesser de Negredo i una rematada ajustada de Villa, Cazorla ha inaugurat el marcador poc abans de la primera mitja hora de joc en aprofitar una bona assistència de Silva. Cinc minuts després ha estat el davanter del Sevilla qui ha fet el 0-2 després d'una excel·lent assistència llarga de Xabi Alonso. En ple festival ofensiu dels de Del Bosque, de nou Cazorla ha vist porteria en culminar una altra jugada de Silva. El migcampista del City ha estat dels millors en la primera meitat. 

Al descans, Vicente del Bosque ha donat entrada a Bruno, Iniesta i Torres en substitució de Busquets, Villa i Negredo però Espanya ha continuat amb la mateixa mentalitat. La campiona del món no ha arriscat més del compte i s'ha limitat a conservar la pilota i dominar el ritme del partit davant d'un rival que amb prou feines ha disparat sobre Reina. Capdevila i Borja -que debutava amb la "roja"- han entrat de refresc però Espanya ha mantingut un nivell d'exigència massa elevat per als nord-americans. Així ha estat com, en un contracop, Fernando Torres, que havia errat un parell d'ocasions, es reconciliava amb el gol fent el quart i últim gol. Espanya, doncs, ha sabut mantenir el prestigi de tot campió a més de transmetre bones sensacions en aquest final de temporada.  

Compromisos oficials

En altres partits de classificació per a l'Eurocopa del 2012, Irlanda s'ha imposat a Macedònia 0-2 i Rússia, a Armènia 3-1, mentre que Andorra ha caigut amb Eslovàquia 1-0. En el grup G, Anglaterra es complica la classificació en no passar de l'empat amb Suïssa (2-2) alhora que Montenegro ha igualat amb Bulgària 1-1. Al grup F, Grècia continua comandant la classificació després de guanyar Malta 3-1. En un duel amistós sense transcendència, el Brasil i Holanda han empatat a zero.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut