Madrid

Espanya reconeix l'Església de la Cienciologia com a "entitat de caràcter social"

L'Església de la Cienciologia d'Espanya ha estat reconeguda com a "entitat de caràcter social", segons assegura aquesta organització en un comunicat, en què explica que el 14 de desembre va rebre una notificació de l'Agència Espanyola de l'Administració Tributària amb aquest reconeixement segons l'article 20.Tres de la llei 37/1992. El reconeixement d'entitat de caràcter social que acaba de rebre l'Església de Cienciologia a Espanya, afegeixen, s'atorga després d'haver complert els requisits establerts en la Llei 37/1992.

Actualitzat
El responsable nacional de l'Església de Cienciologia a Espanya, Iván Arjona, ha manifestat que els membres de la seva organització estan "especialment contents pel fet que les nostres activitats hagin estat finalment reconegudes pel que són: activitats que ajuden a millorar la societat", activitats per ajudar les persones "a trobar el seu veritable jo".

La religió de Cienciologia, fundada per L. Ronald Hubbard, va arribar a Espanya en els anys 60, de la mà del seu fundador. La primera estructura jurídica es va crear el 1980 a Madrid i, un any després, se'n va obrir una altra seu a Barcelona. Avui en dia està estesa per 165 països i té deu milions de feligresos a tot el món. Té 8.071 esglésies, missions i grups, que transmeten els ensenyaments religiosos, educatius i de millora social.

La seva llista de reconeixements, diuen, creix any a any i citen el Tribunal Europeu de Drets Humans, la declaració d'utilitat pública a Sud-àfrica, el reconeixement a Portugal i a Espanya per l'Audiència Nacional i el Ministeri de Justícia -que en va permetre la inscripció en el Registre d'entitats religioses l'any 2007-, i en última instància a l'Argentina, per la Secretaria de Culte del govern argentí.
Anar al contingut