Futbol

Espanya queda emparellada amb Suïssa, Hondures i Xile en la primera fase del Mundial de Sud-àfrica 2010

La campiona d'Europa tindrà un inici de Mundial a Sud-àfrica aparentment assequible. Espanya ha tingut un sorteig benèvol en quedar emparellada en el grup H amb rivals de menor categoria com són Suïssa, Hondures i Xile. La selecció de Del Bosque, que debutarà enfront els helvètics, no hauria de tenir problemes per classificar-se com a primera de grup tot i que serà ja a partir dels vuitens de final on haurà de donar la talla, ja que tindrà com a possibles rivals el Brasil, la Costa d'Ivori, Portugal o Corea del Nord.

Actualitzat
Espanya començarà la seva singladura en el Mundial de Sud-àfrica 2010 davant de Suïssa en un debut molt favorable per als actuals campions d'Europa. A la selecció de Vicente del Bosque li ha somrigut la sort ja que ha quedat emparellada en un grup, l'H, assequible i en el qual és la principal candidata per accedir com a líder als vuitens de final. I és que a més de Suïssa, Espanya s'enfrontarà a Hondures i Xile.

"La roja" s'estrenarà enfront els helvètics el dimecres 16 de juny a Durban, mentre que es veurà les cares amb els centreamericans a Johanesburg el dia 21 per acabar la primera fase a Pretòria el dia 25 davant els xilens.

En cas de fer bons els pronòstics, serà a partir dels vuitens de final quan Espanya començarà l'autèntic Mundial. I és que la selecció estatal tindrà un encreuament complicadíssim davant els millors equips del grup G. El rival dels espanyols serà o el Brasil, o Portugal, o la Costa d'Ivori o la més fluixa, Corea del Nord.

Com que tampoc cal avançar esdeveniments en unes travesses ara per ara força impredictibles, la composició de la primera fase del Mundial de Sud-àfrica 2010 queda de la següent manera:

Grup A
                     

Sud-àfrica                
Mèxic                       
Uruguai                   
França                   

Grup B

Argentina
Nigèria
Corea del Sud
Grècia

Grup C


Anglaterra
Estats Units
Algèria
Eslovènia

Grup D


Alemanya
Austràlia
Sèrbia
Ghana

Grup E


Holanda
Dinamarca
Japó
Camerun

Grup F


Itàlia
Paraguai
Nova Zelanda
Eslovàquia

Grup G


Brasil
Corea del Nord
Costa d'Ivori
Portugal

Grup H


Espanya
Suïssa
Hondures
Xile
Anar al contingut