Malta

Espanya podria acollir algun dels 51 immigrants que un pesquer va rescatar a prop de Malta

Espanya podria acollir algun dels 51 immigrants que un pesquer valencià va rescatar divendres i que el govern de Malta no ha permès desembarcar. El secretari d'Estat d'Afers Estrangers, Bernardino León, confia en un acord en el marc de la Unió Europea per resoldre la situació d'aquests immigrants. D'altra banda, s'han pogut veure les primeres imatges de la situació que es viu a l'interior del pesquer. Les ha facilitat el patró del vaixell a la seva dona a través d'internet, i s'hi poden veuen els immigrants ajaguts a la coberta del vaixell.

Actualitzat

Dos agents de la Policia Nacional i un metge maltès estan a bord del Santa Pola identificant els 51 immigrants que el pesquer va rescatar en aigües pròximes a Malta. Els agents estan prenent empremtes i fotografies als nàugrafs, i també els han donat menjar i material de primera necessitat, a l'espera que les autoritats resolguin la situació.

Les condicions a l'interior del vaixell són insostenibles. Tres dels immigrants han hagut de ser traslladats a l'hospital, entre ells un nadó amb símptomes de desnutrició. Les imatges que el patró del pesquer ha capturat amb el seu mòbil mostren la situació límit que s'hi viu. El cansament comença a passar factura.

Ara, però, tots confien que la situació pugui fer un gir a les pròximes hores. El Ministeri d'Afers Estrangers espanyol ha confirmat que Malta ha acceptat repatriar els immigrants que siguin identificats. Espanya podria acollir-ne alguns, segons ha confirmat el secretari d'Estat d'Exteriors, Bernardino León, que ha explicat que la solució final comptarà amb la implicació de diversos països de la Unió Europea i que primaran les necessitats humanitàries d'atenció als immigrants.

Anar al contingut