Madrid

Espanya podrà fer servir el rescat per a altres finalitats a banda de recapitalitzar la banca

Els 100.000 milions d'euros ja no seran exclusivament per fer el rescat bancari. Així consta al document que es vota al Bundestag, una novetat que fins ara ni el govern Rajoy ni les institucions europees havien anunciat.

RedaccióActualitzat
Espanya podrà fer servir els diners del rescat europeu per a altres finalitats a banda de  recapitalitzar la banca. Així consta en el document de 72 pàgines que se sotmet avui a votació al Parlament alemany, que recull la lletra petita de les condicions del rescat de la banca espanyola.

Segons els documents aportats per Merkel al Bundestag, els 100.000 milions d'euros acordats amb les institucions comunitàries, es podria utilitzar tant per recapitalitzar bancs com per comprar deute públic. Amb els diners que sobressin després de fer el rescat bancari, el fons podria servir per comprar deute en el mercat secundari i també en el primari, amb la compra de bons del Tresor.

Espanya fins i tot podria utilitzar els diners del fons de rescat europeu per fer préstecs directes al govern espanyol, en cas que fos necessari.

És el que preveu aprovar avui el Parlament alemany, d'acord amb el document que la cancellera Angela Merkel portarà a votació, una novetat que fins ara ni el govern Rajoy ni les institucions europees havien anunciat, i que aquest matí donen a conèixer les edicions digitals dels principals diaris espanyols.

El document fa referència per primera vegada a la recapitalització directa de la banca, la proposta que defensa Rajoy per evitar el contagi del deute espanyol. Tal com es va acordar en la cimera de l'eurozona de finals de juny, aquesta opció serà possible quan s'hagi creat un supervisor bancari únic. Això, però, no serà una realitat com a mínim fins a mitjans del 2013.

A retornar en la divisa euro, encara que en sortim


En el document també es preveu que la divisa en què s'ha de retornar el préstec és l'euro, encara que Espanya sortís de l'eurozona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut