La bandera gai entre dues d'europees davant la seu del Consell Europeu a Brussel·les (EFE)
La bandera gai entre dues d'europees davant la seu del Consell Europeu a Brussel·les (EFE)
Madrid

Espanya perd posicions en la defensa dels drets dels homosexuals

L'estat espanyol passa del sisè al novè lloc a Europa a causa de la "inacció del govern", segons la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals

RedaccióActualitzat

L'estat espanyol baixa del sisè al novè lloc a Europa en la defensa dels drets del col·lectiu LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals). La Federació Estatal d'aquesta associació (FELGTB) considera que aquest descens del 2016 en relació al 2015 es deu a la "inacció del govern". Les dades sobre la situació d'aquest col·lectiu les recull un informe que publica cada any ILGA Europa, coincidint amb el Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia.

L'informe torna a situar l'illa de Malta en el primer lloc de la classificació, seguida de Noruega i el Regne Unit. A les últimes posicions figuren Armènia, Rússia i, a la cua, l'Azerbaidjan.

El president de la FELGTB, Jesús Generelo, ha explicat que el descens d'Espanya respon a l'immobilisme de l'executiu sobre aquesta qüestió i ha subratllat:

"L'única raó per la qual ens mantenim entre els primers deu llocs és gràcies a l'actuació de diverses comunitats autònomes que estan aprovant legislacions específiques."

Per això, Generelo demana al govern espanyol que tramiti al més aviat possible la proposició de llei contra la discriminació per orientació sexual, identitat o expressió de gènere i característiques sexuals (la Llei d'Igualtat LGTBI). L'aprovació d'aquesta norma, segons el president de la FELGTB, "tornaria a col·locar Espanya entre els països més avançats en reconeixement dels drets d'aquest col·lectiu."

♦ Bassa assegura que la retallada a la llei d'igualtat "és inconcebible"

♦ Hazte Oír s'emporta l'autobús, però haurà de pagar una multa de 1.700 euros

 

Nou detinguts l'any passat a Catalunya

A Catalunya, els Mossos d'Esquadra van detenir l'any passat nou persones i en van denunciar una seixantena més per delictes d'odi i discriminació contra persones homosexuals. Són dades que la policia ha fet públiques aquest dimecres, Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia.

Els Mossos destaquen que han fet prop de 250 xerrades sobre aquesta qüestió i gairebé 200 presentacions per prevenir conductes discriminatòries. Són activitats dirigides a estudiants, sobretot de Secundària.

♦ Denuncien el president de Txetxènia a la Haia per genocidi contra els homosexuals

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut