MUNDIAL DE COREA I EL JAPÓ

Espanya passa a quarts de final en derrotar Irlanda en la tanda de penals

La selecció espanyola ha complert les seves expectatives, però ha patit molt per classificar-se per als quarts de final del Mundial de futbol, en vèncer la selecció d'Irlanda en la tanda de penals. El partit ha acabat amb empat a un i, en la pròrroga, cap dels dos equips ha aconseguit marcar el gol d'or. Morientes avançava al conjunt espanyol en el minut 8, i Keane, de penal, empatava en l'últim minut de partit. Els penals han acabat 3 a 2. S'ha de destacar que Casillas ha parat dos dels cinc penals que han llançat els irlandesos. Espanya no arribava a quarts des de l'any 1994, en el Mundial del Estats Units, on van caure derrotats per Itàlia, una de les seleccions a què es poden enfrontar. L'altra possibilitat és un dels equips amfitrions, Corea.

Només dos minuts deprés de començar el partit, la selecció irlandesa tenia la primera ocasió, però el xut de Robbie Keane marxava massa creuat. I en el minut set, i després d'uns primers minuts frenètics, arribava el gol de la selecció espanyola en una jugada perfecta. Puyol fa una paret amb Luis Enrique, el català centra i Morientes, de cap, aprofita per sumar el seu tercer gol en aquest mundial. Els minuts després del gol no han estat gaire bons per a Espanya. Els irlandesos semblaven començar a tenir el control del partit. Però quan pitjor ho estava passant, Luis Enrique feia el segon gol, que poc després anul·lava l'àrbitre, molt correctament, per fora de joc. Quan faltaven cinc minuts per al descans, Irlanda ha estat a punt d'empatar, després d'una bona jugada que ha acabat amb un xut d'esquena de Keane, que ha estat a punt de sorprendre Casillas. Només dos minuts després del descans, el mateix Morientes podria haver tornat a marcar en aprofitar el refús del porter a un xut de Raúl, però el porter Given atura la rematada. Irlanda ha sortit molt mentalitzada i volia la remuntada. El conjunt de McCarthy creava força perill, però la defensa espanyola semblava imbatible. I moment culminant en la segona part. En el minut 62, l'àrbitre assenyalava penal de Juanfran sobre Duff. Semblava que arribaria l'empat, però Casillas, avui més que estel·lar, ha parat el penal. El refús tampoc l'ha aprofitat Kilbane. En el minut 67, el col·legiat Ánders Frisk ha tornat a anul·lar un gol d'Espanya, un cop més per fora de joc. Aquest cop, l'autor havia estat Raúl. Espanya estava patint en l'últim quart d'hora de joc. A més, Raúl ha hagut d'abandonar el terreny de joc perquè s'ha fet mal en un peu. En el seu lloc ha entrat Luque. En el minut 84, Casillas tornava a treure les castanyes del foc parant un fort xut de Robbie Keane. I en l'últim minut de partit, un penal de Hierro sobre Quinn l'ha transformat Keane, empatant el partit a un. Acabava el partit, empat a un i s'havia d'anar a la pròrroga, que es decidiria amb el gol d'or. L'equip de Camacho l'ha jugat amb un home menys, ja que Albelda s'ha quedat a la banqueta, lesionat. Cap dels dos equips ha pogut marcar, i el partit s'ha decidit en la tanda de penals, que ha acabat amb 3 a 2. No han fallat Hierro, Baraja i Mendieta, que ha fet l'últim gol del partit, i tampoc ho ha fet Casillas, que ha parat dos dels cinc llançaments de penal.