Madrid

Espanya mantindrà les emissions del deute espanyol però en reduirà el volum

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha sortit en defensa aquest divendres de la solvència del deute espanyol en un moment en què està en entredit i en què la desconfiança dels inversors l'ha castigat fortament en els mercats. Salgado ha tret importància als problemes del deute i ha assegurat que mantindran les emissions previstes per al que queda d'any. Això sí, ha reconegut que en reduiran el volum perquè les necessitats de finançament de l'Estat estan cobertes.

Actualitzat
Elena Salgado ha llançat un missatge tranquil·litzador sobre la situació dels comptes de l'Estat i ha assegurat que l'execució pressupostària dels primers mesos de l'any "ha sigut millor del previst en el moment en què es va decidir el calendari d'emissions". A més, ha afegit que l'Estat "disposa de més recursos líquids per finançar totes les despeses d'aquí a finals d'any" i té "les necessitats de finançament cobertes".

Tot i això, i malgrat que els inversors han tornat a castigar el deute espanyol, que ha hagut d'incrementar la rendiblitat fins a nivells superiors al 5%, la vicepresidenta econòmica ha anunciat que no se suspendrà cap subhasta de les previstes fins al 2011. "Així ens ho han demanat els nostres inversors i així ho farem", ha justificat.

El que sí que passarà és que es reduirà "lleugerament" la quantitat a subhastar, perquè "hi ha marge més que suficient" per finançar-se. El Tresor té previstes quatre subhastes al desembre.

Salgado ha destacat que el deute públic espanyol ha demostrat "capacitat de resistència en situacions difícils" i que les emissions sempre han tingut una demanda elevada.

La ministra ha presentat al Consell de Ministres un informe sobre transparència financera, segons el qual el govern informarà cada mes de l'evolució del deute públic. Actualment, és de 195.306,9 milions d'euros, amb un cost mitjà del 3,6%.

La titular d'Economia ha comparegut en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres el mateix dia que José Luis Rodríguez Zapatero ha descartat un futur rescat financer d'Espanya, opinió que també ha expressat el Banc d'Espanya, que ha defensat la solvència dels bancs de l'Estat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut