Madrid

Espanya liderarà una de les dues brigades multinacionals que l'ONU desplegarà al sud del Líban

Espanya assumirà el comandament d'una de les dues brigades multinacionals que tenen previst desplegar les Nacions Unides al sud del Líban i, per fer-ho, comptarà amb tropes de Bèlgica, Finlàndia, Portugal i Polònia, segons han indicat fonts militars. Per dissenyar, coordinar i definir aquesta força, el cap de l'Estat Major de la Defensa, el general Félix Sanz Roldán, ha convocat per divendres a Madrid els responsables militars dels estats majors de Bèlgica, Finlàndia, Portugal i Polònia.

Actualitzat

Tot i que les Nacions Unides no han precisat detalls de l'operació, com són el nombre de brigades i les seves zones de responsabilitat, els militars espanyols treballen amb la hipòtesi que seran dues les brigades dels Cascos Blaus desplegades al sud del Líban. Una d'elles estaria sota comandament italià o francès i l'altra, liderada per Espanya. La brigada espanyola comptaria amb més de 2.000 efectius, sumant els soldats aportats per Espanya -un batalló de la brigada d'Infanteria de Marina- i els quatre països comunitaris més.

El govern espanyol ha compromès una aportació d'entre 800 i 1.000 efectius; Bèlgica, uns 400; Polònia i Finlàndia, uns 250 cadascun, i Portugal, 140. La Infanteria de Marina podria sortir cap al Líban entre el 8 i el 9 de setembre.

Pel que fa a la seva zona de desplegament i àrea de responsabilitat, sense definir fins ara, fonts militars estimen que se situarà a la zona fronterera interior del sud libanès, que limita amb els alts del Golan.

Amb la finalitat d'estudiar sobre el terreny i preparar el desplegament de les tropes espanyoles, una comissió militar de reconeixement, formada per 24 efectius, ja és al Líban i té previst tornar dissabte.

Anar al contingut