Europeu de bàsquet

Espanya jugarà la final gràcies a l'actuació de Joan Carles Navarro

La selecció espanyola va guanyar Itàlia (81-79) i jugarà la final de l'Europeu. A més, de retruc s'ha classificat pels Jocs Olímpics d'Atenes. El protagonista del matx va ser Joan Carles Navarro. L'escorta de Sant Feliu va assumir la responsabilitat que en teoria pertoca a Pau Gasol i va liderar el joc espanyol en el darrer quart. Navarro (23 punts) va fer sis punts consecutius en aquells moments en què la pilota crema i ningú no la vol tenir. Gasol (14 punts) va estar molt ben marcat per la defensa italiana.

El base del Benneton Bulleri (24 punts) va ser el referent del joc d'atac d'Itàlia, però va fallar, en l'últim segon, un llançament que podria haver enviat el partit a la pròrroga. D'aquesta manera, l'equip que entrenen Moncho López i Joan Creus continua invicte en aquest Europeu: cinc victòries en cinc partits. L'altre finalista serà Lituània que s'ha desfet en la primera semifinal de França (74-70). Tot i el bon partit del base de San Antonio, Tony Parker (24 punts), els bàltics van tornar a demostrar el bon bàsquet que van jugar durant tot l'Europeu. En aquesta ocasió, Jasikevicius (11 punts) va cedir el protagonisme ofensiu a Stombergas (22 punts).