Els descomptes de la campanya de Nadal arriben demà amb el "Black Friday". (Foto: Reuters)
Els descomptes de la campanya de Nadal arriben demà amb el "Black Friday". (Foto: Reuters)
Madrid

Espanya importa el "Black Friday" dels Estats Units per avançar la campanya de Nadal i oferir descomptes

El "Black Friday" és un dia de forts descomptes que serveix per donar el tret de sortida a la campanya de Nadal als Estats Units. Aquesta tradició nord-americana s'estén a altres països; també a l'estat espanyol. Demà, divendres, arribarà als comerços i a les botigues en línia amb una certa timidesa.

RedaccióActualitzat

Els descomptes de l'anomenat "Black Friday" ("Divendres Negre") també arriben a l'estat espanyol demà divendres. Els grans magatzems i les companyies de distribució han decidit importar aquesta tradició consumista dels Estats Units, que serveix perquè arrenqui la campanya de Nadal amb grans ofertes i descomptes. Una tradició que aterra aquí amb més força a les botigues on line que als comerços convencionals.

"Encara que el 'Black Friday' no ha arrelat de moment a Espanya, l'acabarem important com ha passat per exemple amb Halloween", assegura un portaveu d'Amazon. Les associacions empresarials del comerç han informat que promouen campanyes puntuals en determinats punts, tot i que reconeixen que aquesta tradició no té gaire implantació en el petit comerç.

Curiosament, la zona d'Espanya que més celebra el "Divendres Negre" és Logronyo, que aquest any arriba a la seva tercera edició, amb la participació de més de 300 establiments que estaran oberts de forma ininterrompuda des de les 10 del matí fins a les 10 del vespre.

Als Estats Units, el "Black Friday" es fa sempre l'endemà del Dia d'Acció de Gràcies i representa la inauguració de la campanya de Nadal en el comerç, amb grans descomptes als seus clients, i provocant aglomeracions tant als magatzems com a les botigues on line.

 

 

Anar al contingut