Madrid

Espanya i el Regne Unit, al capdavant del consum de cocaïna a Europa

El consum de cocaïna a Espanya baixa del 3,1% al 2,6% entre el 2008 i el 2010, i passa a la segona posició de consum per darrere del Regne Unit, segons la delegada del govern pel Pla Nacional sobre Drogues (PNSD), Núria Espí. La dada s'ha fet pública el mateix dia que un informe de l'ONU situa Espanya al capdavant dels països europeus consumidors d'aquesta droga. L'estudi de les Nacions Unides, però, se circumscriu entre els anys 2007 i 2009.

Actualitzat
Segons l'últim informe de la Junta Internacional de Fiscalització d'Estupefaents (JIFE) de l'ONU, Espanya és el país on més es consumeix cocaïna, 3,1% entre la població de 15 i 64 anys. Aquestes dades són del 2007 al 2009, a diferència de les dades donades per la delegada del govern pel PNSD.

A la roda de premsa que ha fet a Viena, Espí ha subratllat que a l'informe de l'ONU que posa Espanya com el país on més es consumeix cocaïna d'Europa les dades són del 2007 al 2009 i ha assegurat que "no és veritat que Espanya sigui el primer país en consum de cocaïna" i en canvi "continua sent un dels països que realitza un dels treballs més importants en el decomís de droga" tot i que per la seva condició fronterera és una zona "d'entrada" d'estupefaents i, per tant, de més consum.

Espí demana a l'Observatori Europeu de les Drogues que hi hagi un criteri unànime sobre les dades i ha recalcat que el descens del consum de cocaïna a Espanya no ha suposat "cap augment exagerat en altres substàncies".

Segons l'informe de l'ONU, a Espanya hi ha el 21% dels consumidors de cocaïna d'Europa, però el supera pel Regne Unit, al que pertanyen el 23% dels addictes europeus. El segueixen Itàlia, amb el 19%, Alemanya, amb 9%, i França, amb el 5%. En total hi ha quatre milions d'addictes a la cocaïna a la Unió Europea.
Anar al contingut