El ministre d'Economia, Luis de Guindos, al Congrés.
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, al Congrés.
Madrid

Espanya i Alemanya tanquen un acord per concedir 2.000 milions en préstecs a les pimes espanyoles

El ministre d'Economia ha anunciat que l'Institut de Crèdit Oficial i el seu homòleg alemany han tancat un acord per invertir 2.000 milions d'euros en pimes espanyoles. Una inversió que es farà tant en finançament a llarg termini com a través de l'entrada en capital d'empreses, segons ha anunciat el ministre en la sessió de control al Congrés.

RedaccióActualitzat
Acord bilateral entre Espanya i Alemanya per concedir préstecs a les Pimes. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha anunciat que l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) i el seu homòleg alemany, el KfW, han tancat un acord per invertir 2.000 milions d'euros en pimes espanyoles. Una inversió que es farà tant en finançament a llarg termini com a través de l'entrada en capital d'empreses, segons ha anunciat el ministre en la sessió de control al Congrés en resposta a la diputada socialista Inmaculada Rodríguez Piñero.

Pel PSOE, els 2.000 milions de finançament de l'ICO i el KfW no solucionaran els problemes de les pimes espanyoles, que paguen un 77% més que les alemanyes per finançar-se. La diputada ha demanat al ministre que dediqui tots els esforços perquè cada euro de l'ICO vagi on li correspongui i exigeixi a totes les entitats nacionalitzades una finestreta gratuïta per assessorar les pimes i autònoms. A més, ha reclamat una nova línia amb crèdits de fins a 30.000 euros amb avals de l'Estat.

De Guindos ha recordat que el crèdit va començar a caure el 2007 i que si s'hagués fet bé la reforma financera la situació de les pimes seria diferent. Als passadissos de la cambra baixa, el ministre ha afegit que la firma de l'acord, pel qual l'ICO aportarà 1.000 milions d'euros i el KfW 1.000 més, es farà durant els propers dies o setmanes perquè entri en vigor abans de finals d'any.

De Guindos i el seu homòleg alemany, Wolfgang Schäuble, van anunciar a finals d'abril el pla per donar finançament a las pimes espanyoles i contribuir a crear feina.
Anar al contingut