Senegal

Espanya ha repatriat 240 immigrants il·legals al Senegal en els últims dos dies

Tres avions amb 180 immigrants repatriats per Espanya al Senegal han arribat al llarg d'aquest divendres a la tarda a l'aeroport de Saint-Louis, al nord del país africà, escortats per agents de la policia. Els avions de la companyia Air Europa han dut 60 persones en cada un dels vols, i s'afegeixen al que aquest dijous va traslladar des de Fuerteventura una altra seixantena d'indocumentats.

Actualitzat
La vicepresidenta del govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha avançat que aquestes repatriacions "continuaran els pròxims dies" i ha assenyalat que les relacions bilaterals amb el Senegal "continuen sent un element fonamental" de les polítiques per posar fre a la immigració il·legal, i ho ha qualificat com un "assumpte delicat i gens fàcil".

Al govern li consta la "bona voluntat" del Senegal i del seu president, com segons De la Vega ha quedat demostrat en els acords en matèria de control de les fronteres, el patrullatge conjunt i les repatriacions.

En aquest punt, el govern pretén "que hi hagi menys viatges il·legals i més viatges legals". De la Vega ha afirmat que Dakar ha demanat respecte als seus afers interns i Espanya s'ha compromès a gestionar les repatriacions amb discreció i garantint els seus drets i la seguretat dels traslladats.
Anar al contingut