MUNDIAL 2002

Espanya guanya el Paraguai per 3-1 i es classifica per als vuitens de final

La selecció espanyola es va classificar ahir per als vuitens de final després d'imposar-se al Paraguai per 3-1. L'equip de José Antonio Camacho es va trobar amb un gol en contra en el minut 10, quan el blaugrana Puyol, en una jugada de mala fortuna, va introduir la pilota en pròpia porteria. Només començar la segona part, Morientes, amb un gran cop de cap, va aconseguir el gol de l'empat. El mateix Morientes va marcar el gol de la remuntada després d'una sortida en fals del porter paraguaià. Hierro, de penal, va aconseguir el gol de la sentència.

Després d'encaixar el primer gol en contra, la selecció espanyola va començar a dominar el partit i va tenir tres clares ocasions per empatar, dues a les botes de Raúl i una de Diego Tristán que va aturar Chilavert. Els sud-americans es van dedicar a mantenir el seu mínim avantatge i només van tornar a crear perill en un xut de Cardozo massa creuat. Al descans s'hi va arribar amb el mínim avantatge favorable al Paraguai. Només començar la segona meitat, però, Morientes va aconseguir el gol de l'empat amb una gran rematada de cap que va sorprendre Chilavert. La selecció espanyola va continuar dominant en busca del gol de la victòria. Morientes, que va entrar en susbstitució de Diego Tristán, hauria pogut marcar el segon minuts després, però la seva rematada es va estavellar contra el travesser. La insistència espanyola va donar fruits en el minut 68, quan una altra vegada Morientes va marcar el gol de la victòria provisional aprofitant una sortida en fals de José Luis Chilavert. Espanya no es va conformar amb el 2-1 i va continuar atacant en busca del gol de la sentència. Un penal sobre Raúl el va transformar Hierro quan faltaven 8 minuts per al final. Amb aquesta victòria, la selecció espanyola es va convertir en la primera que es classificava matemàticament per als vuitens de final i va demostrar que té serioses aspiracions de fer un bon paper en aquest Mundial.