Espanya goleja Eslovàquia i s'assegura pràcticament el bitllet per ser al pròxim Mundial

La selecció espanyola s'ha assegurat pràcticament la presència al pròxim Mundial d'Alemanya després de golejar Eslovàquia per 5-1 en el partit d'anada de la repesca, disputat a l'estadi Vicente Calderón de Madrid. Els homes de Luis Aragonés han demostrat ser molt superiors davant d'un rival molt feble en defensa que ha donat massa facilitats. El català Luis García, amb un "hat-trick", ha estat el gran protagonista del partit. Fernando Torres, de penal, i Morientes han completat la golejada de l'equip espanyol.

Ni el fort xàfec que ha caigut sobre el Calderón ha pogut frenar la selecció espanyola davant Eslovàquia. La connexió de la nit ha estat catalana. Terrassa-Badalona; Xavi-Luis García. Dos catalans han encarrilat la repesca cap al Mundial. Ja en el minut 9, després d'un parell d'avisos, el blaugrana ha picat un córner i el jugador del Liverpool ha inaugurat el marcador amb un gran cop de cap. Els mateixos protagonistes han fabricat el 2-0. Minut 17. Genial assistència de Xavi i control orientat amb el pit i definició perfecta de Luis García. Els eslovacs no han donat gaire feina a Casillas, però sí que han fet moltes concessions defensives. L'equip de Dusan Galis es podria haver endut una golejada d'escàndol en els primers 45 minuts. Si no arriba a ser per un travesser de Fernando Torres o un gol legal anul·lat a Raúl, al descans s'hauria arribat amb 4-0. Però només començar la segona part Espanya s'ha complicat el partit de forma incomprensible. Luis García ha fet una mala cessió enrere i Nemeth s'ha aprofitat de l'errada per batre Casillas en el primer xut d'Eslovàquia entre els tres pals en tot el partit. Amb el 2-1, Espanya ha estat contra les cordes durant uns instants, però en el pitjor moment ha trobat un aliat de luxe, l'àrbitre italià De Sanctis, que ha xiulat un penal inexistent per unes dubtoses mans a l'interior de l'àrea. A més, els eslovacs s'han quedat amb deu per l'expulsió de Marian Had. Fernando Torres ha agafat la responsabilitat i ha transformat la pena màxima. Encara quedaven molts minuts per endavant i, amb superioritat numèrica, Espanya ha acabat golejant a plaer. En el minut 73, Luis García ha completat un "hat-trick" rematant una centrada de Vicente i poc després Morientes, que acabava d'entrar al terreny de joc, ha fet el definitiu 5-1. Dimecres que ve els homes de Luis Aragonés afrontaran un partit d'autèntic tràmit a Eslovàquia, una selecció que ha demostrat ser molt feble, sobretot en defensa.