Madrid

Espanya expulsa dos diplomàtics russos per espionatge i Rússia hi respon igual

Mala maror entre Espanya i Rússia per les expulsions de diplomàtics. Segons s'ha sabut ara, el govern espanyol va expulsar dos diplomàtics russos per espionatge fa sis setmanes. Moscou hi va contestar amb la mateixa moneda, i la nit de Nadal va expulsar dos diplomàtics espanyols. És l'incident més greu entre els dos països des que van restablir relacions diplomàtiques el 1977.

Actualitzat
Fa sis setmanes, el govern espanyol va retirar les acreditacions de dos diplomàtics russos de l'ambaixada de Rússia a Madrid. Se'ls va explulsar per desenvolupar "activitats incompatibles amb els seus estatus", una expressió que es fa servir per donar a entendre que es dedicaven a l'espionatge. El Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) va presentar proves contundents.

Rússia hi va contestar amb la mateixa moneda i, la nit de Nadal, el govern rus va expulsar dos diplomàtics espanyols acreditats a l'ambaixada espanyola a Moscou. Es tracta d'Ignacio Cartagena, conseller polític de l'ambaixada d'Espanya a Moscou, i Borja Cortés-Bretón, el primer secretari.

El govern de Zapatero no té la intenció de replicar l'expulsió de Cartagena i Cortés-Bretón retirant més acreditacions de diplomàtics russos perquè Espanya hi sortiria perdent. Rússia té 27 diplomàtics acreditats a Madrid mentre que Espanya només té 17 diplomàtics acreditats a Moscou.
Anar al contingut