París

Espanya és el segon país on més ha baixat la pressió fiscal per als treballadors sense fills

Espanya es manté en la tretzena posició entre els 34 membres del "Club dels països rics", segons l'OCDE

RedaccióActualitzat

L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha fet públic un informe sobre la pressió fiscal que suporten els treballadors sense fills dels 34 països que en formen part. Espanya és el segon país on més va baixar la pressió fiscal l'any passat. La mitjana és del 39,6% del cost laboral. Això representa una baixada de l'1,16% en relació amb l'any anterior, només al davant de Grècia, on ha baixat un 1,27%.

Espanya es manté en la tretzena posició entre els 34 membres del "Club dels països rics", per sobre de la mitjana del 35,9% del conjunt de l'OCDE. A la majoria de països la pressió fiscal va augmentar. De mitjana, els impostos que graven els costos laborals es van mantenir estables al conjunt d'aquest organisme.

En tot cas, l'informe revela les grans diferències en la pressió fiscal sobre els treballadors. Pel que fa a l'apartat dels empleats solters sense fills, la pressió més gran correspon a Bèlgica (55,3%), Àustria (49,5%), Alemanya (49,4%) i Hongria (49%). La càrrega més baixa s'imposa a Xile (7%), Nova Zelanda (17,6%) i Mèxic (19,7%).

Al capítol de l'atur, la taxa en el conjunt de l'OCDE s'ha mantingut estable al febrer en el 6,5% de la població activa. Això es tradueix en 40 milions de persones sense feina entre els països integrants a l'organisme. Espanya va ser el país amb més atur al febrer, amb un 20,4%, una dècima menys que el gener. A continuació se situen Portugal (12,3%) i Itàlia (11,7%). El que en té menys és el Japó (3,3%)

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut