Madrid

Espanya és el quart país de l'OCDE amb més atur femení

L'estat espanyol se situa a la cua de l'OCDE pel que fa a ocupació femenina. Tot i que l'atur femení ha baixat notablement en els darrers dotze anys, no s'acosta, ni de prop, a la mitjana d'aquest grup de països. Mentre que als estats de l'OCDE, la mitjana d'atur femení se situa al 6,6 per cent, la taxa espanyola és cinc dècimes superior, de l'11,6 per cent. Per davant només hi ha Polònia, que té una desocupació femenina del 15 per cent, la república eslovaca i Grècia. Pel que fa a l'ocupació femenina dins les administracions públiques de l'Estat, el govern espanyol ha donat a conèixer que les dones ja superen els homes en nombre.

Actualitzat
Mentrestant, els països amb menys atur femení són Islàndia, Corea, Noruega i Mèxic, que estan per sota de la mitjana de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE).

D'altra banda, també s'han publicat les dades de l'ocupació femenina en el funcionariat de l'Estat. Segons el Ministeri d'Administracions Públiques, el nombre de dones funcionàries ha superat per primer cop els homes.

De fet, el perfil d'aquest funcionariat és el d'una dona, d'uns 45 anys amb estudis de batxillerat i que ocupa un lloc de treball de nivell mitjà.
Anar al contingut