XXXVII Mundial d'hoquei

Espanya es desfà de Portugal i es classifica per a la final del Mundial de San José

Començava el veritable mundial per a la selecció espanyola d'hoquei. Portugal, l'Argentina i Itàlia són sempre els grans rivals per a les competicions internacionals. I el Mundial de San José (Estats Units) no ha estat una excepció. Els de Carles Feriche s'enfrontaven amb Portugal i els han doblegat per 4-1 gràcies a la profunditat de banqueta d'una selecció, l'espanyola, formada íntegrament per jugadors catalans. La pròxima matinada, a partir de les tres, hora penínsular, Espanya jugarà la final contra l'Argentina, que s'ha desfet amb aparent comoditat dels italians per 7 gols a un.

Tot i que pel resultat pot semblar que el matx entre espanyols i portuguesos ha estat un camí de roses, el marcador resulta enganyós. Fins ben entrada la segona part l'electrònic reflectia un empat a un. Però la major qualitat de la selecció espanyola ha quedat demostrada quan un home de relleu, Jordi Bargalló, que ha sortit a la segona part, ha trencat el partit i l'ha desnivellat cap al bàndol espanyol. El jugador del Liceu gallec ha marcat un gran gol a deu minuts del final en un ràpid contratac, i només un minut més tard ho ha fet tot per acabar cedint-li la pilota a Sergi Panadero, perquè el del Barça marqués el gol de la tranquil·litat i el que decidia definitivament el finalista. A les acaballes el partit, el capità Lluís Teixidó ha arrodonit el resultat amb un quart gol que feia justícia i certificava la superioritat dels de Feriche. Portugal, que ha tingut el suport del públic en tot moment, donada l'àmplia colònia portuguesa que resideix a l'estat de Califòrnia, ha igualat el primer gol, molt matiner, en el minut 3, d'Ordeig, que havia obert el marcador amb un llançament a la mitja volta. El capità lus, Sergio Silva, ha estat el jugador més incisiu dels portuguesos i l'autor de l'empat. "Quan ens hem possat per davant ens hem deixat contagiar per la pressió i hem anat desapareixent durant la primera part, però la segona ha estat una altra cosa", ha reconegut el seleccionador català. "L'entrada de Bargalló ens ha donat ritme i possessió de bola", ha dit Carles Feriche, que ha encertat amb els canvis.