Infonèsia

Espanya envia ajuda a Sumatra mentre continua la recerca de desapareguts pel sisme

L'Agència Espanyola de Cooperació enviarà 48 tones de material humanitari a Indonèsia i una quarantena d'especialistes en catàstrofes per ajudar les víctimes del terratrèmol de Sumatra. L'ONU ha confirmat 1.100 morts i es calcula que hi ha 4.000 persones desaparegudes. En les últimes hores, s'ha localitzat una parella de catalans que són a Medan, a uns 500 quilòmetres a l'est de la zona arrasada pel terratrèmol. Tots dos estan bé de salut, però no se'n sabia res des de dimecres passat.

Actualitzat
L'Agència Espanyola de Cooperació enviarà a Indonèsia 48 tones de material humanitari i una quarantena d'especialistes per ajudar les víctimes. Des de la base militar de Torrejón de Ardoz un primer avió amb tendes, mantes i material per potabilitzar l'aigua.

L'equip humà, integrat per personal sanitari i tècnics en logística, sortirà aquest dimarts. El cost de l'operació és d'un milió d'euros i hi participen la Creu Roja, la Comunitat de Madrid i l'ONG Bombers sense Fronteres, entre altres.

D'altra banda, continua la recerca de desapareguts a la zona devastada pel sisme, de 7,6 graus de magnitud, sis dies després que es produís. Es calcula que unes 4.000 persones podrien estar sepultades sota la runa a la ciutat de Padan i en altres poblacions pròximes. Els equips de rescat són pessimistes i creuen que serà difícil trobar algun supervivent entre els 20.000 edificis que s'han ensorrat. De moment, l'ONU ha confirmat la mort d'almenys 1.100 persones.

D'altra banda, s'ha localitzat una parella de catalans, Mireia i Jaume Mata, que són a Medan, a uns 500 quilòmetres a l'est de la zona arrasada pel terratrèmol. Tots dos estan bé de salut, però no se'n sabia res des de dimecres passat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut