Madrid

Espanya emet 2.300 milions de deute a cinc anys, un 20% més car que al març

Continua augmentant la desconfiança dels inversors cap a Espanya. La prima de risc del deute públic espanyol se situa al seu nivell màxim des que existeix l'euro. El Tresor espanyol públic ha emès 2.345 milions d'euro en bonus a cinc anys amb un interès del 3,58%, que suposa el preu més alt en dos anys i un 20% superior al 2,84% de l'última subhasta que es va fer al març.

Actualitzat
El Tresor espanyol públic ha elevat 0,738 punts el tipus marginal en l'última emissió de bonus a cinc anys, des del 2,84% de la subhasta que es va fer al març fins el 3,58% d'ara, segons ha informat el Banc d'Espanya.

Una setmana després que l'agència de qualificació de deute Standard & Poor's rebaixés la nota de deute a llarg termini a "AA" des d'"AA+" per la feblesa econòmica d'Espanya, l'interès de l'emissió de Tresor ha arribat al seu màxim nivell des que es paga en bonus a cinc anys, a partir del maig del 2008. En l'emissió d'aquest dijous, el Tresor ha col·locat 2.345 milions d'euro amb un cupó del 3%, enfront els 5.522,12 milions sol·licitats.

El passat mes de març, el Tresor va col·locar 4.500 milions en aquests bonus, amb un cupó del 3% i a un tipus marginal del 2,842%, i aquest mateix mes va fer una nova emissió de 1.500 milions en bonus a cinc anys a un tipus d'interès variable.

La incertesa sobre la situació econòmica de Grècia i l'efecte dòmino que pot tenir sobre les altres economies més febles com l'espanyola o la portuguesa es noten al mercat del deute públic. Els inversors es decanten clarament pels bons alemanys, perquè els consideren més segurs, i això fa que s'hagi d'apujar l'interès dels espanyols per fer-los més atractius. La diferència entre la rendibilitat del deute públic dels dos països és el que s'anomena "prima de risc", i ara se situa en 1,40 punts, és a dir, Alemanya paga un interès del 2,90 i Espanya, del 4,30. Col·locar deute a Espanya resulta gairebé un 50% més car que a Alemanya.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut