Brussel·les

Espanya demana a la UE avions, helicòpters i camions per a les tasques d'extinció dels incendis de Galícia

Mentre continuen cremant un centenar d'incendis a Galícia, el govern espanyol ha demanat als estats membres de la UE l'enviament de tres avions, cinc helicòpters i vint camions especials per a la lluita contra els incendis forestals a Galícia. Ho ha fet a través de la Comissió Europea, segons ha informat el portaveu de la CE, Michael Mann. El Mecanisme de Protecció Civil de la Comissió Europea ja ha comunicat als estats membres la demanda espanyola i està a l'espera de rebre'n la resposta. La demanda espanyola és per la gravetat dels incendis que assolen Galícia.

Actualitzat

La situació a Galícia arran dels incendis és tan crítica que el govern espanyol ha demanat als estats membres de la Unió Europea que hi enviïn tres avions Canadian, cinc helicòpters cisterna i vint camions especials per lluitar contra el foc. Segons Michael Mann, el mecanisme de protecció civil europeu ja ha comunicat la demanda als estats membres i està a l'espera de rebre'n la resposta.

La gravetat del centenar d'incendis que assolen Galícia ha estat el detonant per demanar ajuda als 25. I és que, segons el vicepresident de la Xunta, Anxo Quintana, els focs han cremat almenys 10.000 hectàrees de les quatre províncies gallegues, tot i que Pontevedra i A Corunya són les més afectades. Les xifres de l'últim balanç, que varien constantment per causes com el vent i la humitat, indiquen que hi ha una seixantena de focs actius, i la resta, una quarantena, ja es donen per controlats.

Mentre esperen l'ajuda europea, el govern espanyol ja ha desplegat a Galícia un terç dels recursos nacionals contra el foc. S'hi han enviat agents de la Guàrdia Civil, l'exèrcit i mitjans d'emergència.

La ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, que ha visitat les zones més cremades de Galícia, ha assegurat que la coincidència de molts focs provocats fa perdre eficàcia als bombers i als voluntaris. Fins ara s'ha detingut cinc persones, de les quals dues ja han declarat davant del jutge.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut