MUNDIAL COREA I JAPÓ

Espanya debuta al Mundial amb una victòria per 3 a 1 davant Eslovènia

La selecció espanyola ha debutat al Mundial amb una victòria molt ajustada davant Eslovènia, per 3 a 1. L'equip de José Antonio Camacho ha trencat un malefici de 52 anys sense guanyar el primer partit en un Mundial, a l'estadi de Kwangyu. El primer gol ha arribat poc abans del descans. Raúl ha fet de Raúl i ha posat Espanya per davant en el marcador. En el minut 73, Valerón feia el segon, després d'una gran passada de De Pedro, que ha fet una gran partit. En el minut 81, Cimirotic escurçava les distàncies, i tornava a deixar el partit obert, però en el minut 87, Hierro, de penal, ha sentenciat el partit. L'equip de Camacho comença el Mundial com a líder de grup.

Camacho ha sortit al camp inicialment amb Casillas, Puyol, Hierro, Nadal, Juanfran, Luis Enrique, Baraja, De Pedro, Valerón, Tristán i Raúl. El partit ha començat amb ensurt per a la selecció espanyola. El primer còrner l'ha centrat l'exvalencianista i estrella eslovena, Goran Zahovic, i l'ha rematat Karic obligant a intervenir el porter Casillas al minut 3 de partit. Valerón ha començat a entrar en joc i Espanya s'ha fet amb el domii d'un partit que ha començat amb nervis als dos equips. Les primeres oportunitats espanyoles també hna estat a pilota parada. L'especialista Javier de Pedro, ha xutat dues faltes des de la frontal que han sortit fora per poc al minuts 15 i al minut 20 respectivament. Iker Casillas ha tornat a salvar l'equip espanyol. Una jugada ràpida de contratac ha permès un tres contra tres que ha acabat amb un xut de Zahovic des de fora de l'àrea que ha refusat amb una gran estirada el porter basc. El partit semblava estar descontrolat i el seleccionador espanyol Jose Antonio Camacho s'estava desesperant mostrant-se en estat pur. L'ocasió més clara d'Espanya fins el moment ha arribat després d'una bona jugada de De Pedro, que està entrant molt en joc per l'esquerra. Raúl ha rematat amb el cap massa tovament una centrada amb l'exterior del jugador de la Reial Societat al minut 34. En el minut 44, Raúl tira del carro i marca el primer d'Espanya. Poc abans d'arribar al descans Raúl ha fet de Raúl i ha posat Espanya per davant en el marcador. Una jugada plena del coratge i la il·lusió típica de Luis Enrique ha deixat una pilota sense amo que ha agafat el crack madridista que, tot tranquilitat, ha marcat el seu 26è gol en 52 partits amb la selecció. SEGONA PART De Pedro, un dels jugadors que era dubte en l'onze titular fins a últim moment ha estat un dels jugadors més destacats. Ha fet meravelles amb la pilota i el seu esforç físic no podia haver estat major. Una passada del jugador de la Reial cap a Luis Enrique podria haver fet que arribés el segon gol, pero el jugador blaugrana topa amb Katanec. Quan falten ja trenta minuts per a l'acabament, una excel·lent jugada individual de Tristán podria haver fet pujar el dos en el marcador, però el porter eslovè atura amb els punys. Punt possitiu per a l'àrbitre, que molt encertat, ha ensenyat una targeta groga al jugador eslovè, Cimirotic, per simular un penal inexistent. Poc després, Camacho ha fet el primer canvi. Morientes entra per Tristán, i només trepitjar el terreny de joc, gaudeix d'una clara ocasió. Luis Enrique ha estat el segon jugador substituit per Helguera. En el minut 73, Valerón ha fet el segon gol. De Pedro, des de la banda esquerra, fa una passada creuada cap a Valerón, que col·loca la pilota on no pot arribar Simeunovic. La notícia negativa del partit ha estat la lesió de Juanfran, que s'ha torçat el turmell esquerra en una jugada tonta. Encara no se sap l'abast de la lesió. I quan l'equip espanyol es trobava amb un home menys, ha arribat el gol d'Eslovènia. En el minut 81, Cimirotic escurçava les distàncies i tornava a deixar el partit molt obert. Però en el minut 87, Morientes ha caigut dins l'àrea per una entrada de Gajser i l'àrbitre no ha dubtat en assenyalar penal, que Hierro, s'ha encarregat de transformar.