Espanya debuta a la Copa Confederacions amb una golejada davant Nova Zelanda per 5-0

Espanya va despatxar amb eficàcia, contundència i victòria la seva estrena a la Copa Confederacions. La dèbil Nova Zelanda no va ser rival per a la campiona d'Europa, que en només 23 minuts va deixar sentenciat el matx amb un "hat-trick" de Fernando Torres i un altre gol de Cesc Fàbregas. Tot just començar la segona part, a més, Villa va fer el cinquè. Amb aquesta maneta l'equip de Vicente del Bosque se situa líder en solitari del grup A, afavorit també per l'empat sense gols entre Sud-àfrica i l'Iraq.

Sense menystenir la qualitat de l'Iraq, pròxim rival d'Espanya, i Sud-àfrica, l'amfitriona, potser caldrà esperar a la segona fase del torneig per poder veure com la selecció de Vicente del Bosque afronta compromisos d'entitat en aquesta, de moment, descafeïnada Copa Confederacions.

Perquè l'estrena de l'actual campiona d'Europa en el torneig va ser més pròpia d'un enfrontament amistós del tot intranscendent que no pas d'un duel de nivell internacional. I és que davant la dòcil Nova Zelanda Espanya només va necessitar 13 minuts per ensorrar el rival i sentenciar el partit. Temps suficient davant els "kiwis" perquè Fernando Torres signés un "hat-trick".

Tot just començar, en el minut 5, Torres va fer el primer, amb un xut de rosca des de la frontal que el davanter del Liverpool va enviar prop de la creueta. En el 13, Riera -la banda esquerra de "la roja" va estar molt activa amb el mallorquí i Capdevila- va assistir perquè Villa, caient a l'esquena dels centrals "kiwis", centrés enrere des de la línia de fons i Torres fes el segon. Un minut després, una doble rematada del jugador del València i de l'ex de l'Atlètic de Madrid podria haver suposat el tercer, però va ser en el 15 quan, ara sí, El Niño va fer el tercer en rematar de cap una bona centrada de Capdevila.

Espanya va continuar dominant el ritme del partit a plaer i en el 23 Cesc es va afegir a la festa de Torres per fer el quart gol sense oposició, després d'una nova internada des de l'esquerra de Riera i Capdevila que va posar en evidència la feble defensa neozelandesa. L'equip de Ricki Herbert només va xutar un cop entre els tres pals de la porteria de Casillas en els primers 45 minuts.

Villa tanca la golejada

Sense gairebé temps per donar la benvinguda a la segona part, David Villa va arrodonir la golejada fent el cinquè gairebé sense buscar-ho. Torres es va deixar caure a l'esquerra i va centrar al punt de penal una pilota rasa. Boyens no va encertar a refusar-la en una errada monumental, i Villa, sol, només va haver d'enviar-la al fons de la xarxa per a desesperació del porter "kiwi". Amb aquest gol Villa (29) va superar Hierro i ja només té Raúl al davant (amb 44) com a màxim golejador de la selecció espanyola.

Després del 5-0 Espanya va tenir ocasions per ampliar el marcador, tot i que no en va aprofitar cap per castigar encara més l'escaldada selecció de Nova Zelanda.