Brussel·les

Espanya considera "inacceptable" la proposta d'expulsions col·lectives de refugiats

Ho ha assenyalat el cap de la diplomàcia espanyola, José Manuel García-Margallo, a l'arribada al Consell d'Exteriors de la Unió Europea

RedaccióActualitzat

El govern espanyol considera "inacceptable" la proposta d'acord de la Unió Europea amb Turquia perquè és "contrària a la legalitat internacional". Ho ha confirmat aquest dilluns el ministre d'Afers Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo. "Espanya condemna la possibilitat d'expulsions col·lectives", ha indicat el ministre quan ha arribat a la reunió de responsables d'Exteriors dels 28 que es fa aquest dilluns a Brussel·les.

Margallo ha dit que Espanya no acceptarà cap acord que vulneri la legalitat internacional o que no sigui "respectuós amb els drets humans de les persones més dèbils, que han hagut de fugir de la persecució i necessiten protecció". El cap de la diplomàcia espanyola demana que "tothom que arribi a un territori de la UE tingui dret a un tractament individualitzat", en al·lusió a les decisions de fa una setmana, quan es va plantejar la possibilitat que Turquia rebés immigrants il·legals que arriben a Grècia després de travessar el mar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut