Madrid

Espanya cau dos llocs en el rànquing europeu de desenvolupament de la Societat de la Informació

Espanya ha quedat situada al dissetè lloc del rànquing europeu de desenvolupament de la Societat de la Informació després d'avaluar-ne les dades de l'any 2010, un punt per sota de la mitjana europea. Això significa un descens de dos llocs respecte de l'any anterior, segons un informe de la Fundació Orange.

Actualitzat
Així, tot i haver aconseguit cinc punts més que l'any anterior en l'índex de convergència, amb 65 punts, Espanya perd terreny, superada per Malta i Àustria.

Pel director general de la Fundació Orange, Manuel Gimeno, aquest retrocés mostra que Espanya "perd la convergència amb la mitjana europea que l'any passat celebràvem amb alegria i que tant temps ens havia costat aconseguir".

Gimeno atribueix aquest retrocés a l'efecte de la crisi a cada país i a la diferent velocitat de sortida de cadascun dels estats membres de la Unió. I ha volgut puntualitzar que la desacceleració ha estat més notable en el camp empresarial que en el de les persones.

Menys pressupost

La Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació ha reduït el seu pressupost per a l'any 2011 més d'un 20%, de 1.400 milions fins als 1.100 milions d'euros, per sobre de la reducció del 13,57% del pressupost global del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, segons les dades de l'estudi.

A més, d'acord amb l'informe eEspaña 2011, aquesta reducció reflecteix l'aposta del Ministeri per fomentar les iniciatives que reforcin el comerç exterior espanyol pel que fa al desenvolupament de la Societat de la Informació, "possiblement" justificades per la rapidesa més gran en el retorn derivat de les accions de comerç exterior.



Anar al contingut