Transparència Internacional ha publica l'informe del 2017
Transparència Internacional ha publica l'informe del 2017

Espanya, cada vegada més corrupta segons Transparència Internacional

L'estat espanyol porta quatre anys empitjotant la percepció de la corrupció segons el rànquing que TI elabora cada any

Actualitzat

L'ONG Transparència Internacional ha publicat el rànquing global de percepció de la corrupció, que deixa Espanya un lloc més avall respecte al 2016. Espanya se situa en el lloc 42 del total de 180 països.

 

Tot i mantenir-se en l'aprovat, continua en davallada des de fa quatre anys. Amb una puntuació de 57 punts sobre 100, se situa a l'alçada de Xipre i la República Txeca.

 

Segons el rànquing, el país amb una percepció més gran de corrupció és Somàlia; i el que menys, Nova Zelanda.

Amb tot, la presidenta de Transparència Internacional, Delia Ferreira, denuncia que la majoria de països no estan avançant en el combat d'aquest problema.

"La diferència entre els països és com reaccionen. La reacció social és important i marca diferències. No n'hi ha prou amb canviar lleis, fa falta un esforç en educació cívica de la ciutadania, donant exemple des de dalt, per implantar una cultura de tolerància zero. S'ha de canviar la cultura i la percepció de la pròpia gent sobre la seva responsabilitat."

 

 

Més de dos terços dels 180 estats analitzats, el 69%, tenen una puntuació inferior a 50 punts, és a dir, suspenen.

Els països que estan més avall en el rànquing són més perillosos per als periodistes i els activistes. De fet, en un país altament corrupte, un periodista mor cada setmana.

ARXIVAT A:
Corrupció
Anar al contingut