Madrid

Espanya assumirà la xifra de refugiats que marqui la Unió Europea

Podrien ser uns 15.000

Actualitzat

El govern espanyol assumirà finalment la xifra de refugiats que marqui la Unió Europea. Així ho ha explicat la ministra de Treball i Immigració, Fátima Báñez, durant la reunió extraordinària d'immigració que s'ha fet a Madrid  amb els representants de les comunitats autònomes i la Federació Espanyola de Municipis per rebre les propostes de les diferents administracions sobre l'acollida de refugiats.

Báñez ha encarregat a les comunitats que facin un inventari dels serveis que poden oferir abans de repartir el nombre de refugiats per territoris. L'executiu espanyol assegura que no té límit per a la recollida de refugiats i rebutja entrar en especulacions sobre la quantitat de persones que finalment haurà d'acollir. Tot i això, es calcula que poden rondar els 15.000.

Durant la reunió d'avui no s'ha concretat quants correspondrien a Catalunya. En la reunió hi participa la vicepresidenta del govern, Neus Munté, que ha demanat al govern espanyol que Espanya assumeixi la petició que li arribi de Brussel·les. Catalunya podria arribar a acollir fins a 5.000 refugiats, segons va explicar la vicepresidenta del govern, dilluns a la nit, al programa "Més 324".  

Neus Munté ha reconegut que la predisposició per resoldre crisis com aquesta és lloable, però que cal disposar de prou eines i que estiguin professionalitzades.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut