Madrid

Espanya aplicarà mesures per reduir un 25% la sinistralitat laboral fins al 2012

Govern central, patronal i sindicats impulsaran un pla estratègic per reduir un 25% la sinistralitat a la feina d'aquí al 2012. Així ho ha anunciat el ministre de Treball, Jesús Caldera, que ha dit que en unes setmanes presentaran les mesures previstes, que, entre d'altres, inclouen que les pimes que redueixin els accidents tinguin bonificacions en les cotitzacions a la Seguretat Social. L'acord arriba dins del marc de la UE, que s'ha compromès a reduir en aquest mateix percentatge els 4 milions d'accidents laborals que es registren cada any en els estats membres.

Actualitzat
El ministre Caldera ha anunciat l'acord per aplicar el pla estratègic a l'entrada d'un Consell de Ministres de Treball europeus, on ha assegurat que "Espanya fins i tot intensificarà" l'estratègia comunitària per aconseguir millors resultats. Caldera ha dit que d'aquí a "dues o tres setmanes" presentarà el pla amb les mesures concretes, que preveuen "desenvolupar mesures encara més compromeses" que les que es volen impulsar a nivell europeu.

Amb tot, ha avançat que la iniciativa espanyola "implicarà un pla renove d'instal·lacions de millora de la seguretat", així com la posada en marxa del carnet professional per als treballadors de la construcció "per garantir que rebin la formació adecuada", ha explicat Caldera. A més, també inclourà mesures "molt importants per a aquelles empreses que desenvolupin els seus propis sistemes de prevenció, sempre més eficaços que els sistemes de prevenció aliens", ha puntualitzat. Caldera ha explicat que tot això "s'acompanyarà amb una participació dels representants de treballadors i empresaris en el control molt més exhausiu del compliment de la normativa laboral".  

Caldera s'ha fixat com a objectiu rebaixar "la nostra taxa d'accidents almenys un 25%", un repte prou ambiciós tenint en compte que actualment Espanya se situa a la cua de la UE en aquest àmbit, amb el doble d'accidents laborals que al conjunt d'Europa.
Anar al contingut