Membres de Proactiva Open Arms rescaten un nen entre un grup de refugiats al Mediterrani (Reuters)
Membres de Proactiva Open Arms rescaten un nen entre un grup de refugiats al Mediterrani (Reuters)

Espanya acull el 14% dels refugiats promesos, un cop acabat el termini de la UE

Els estats membres de la UE han rebut 29.000 refugiats, una cinquena part dels fixats per la Comissió Europea fa dos anys

RedaccióActualitzat

Els estats membres de la Unió Europea, i especialment Espanya, han acollit molts menys refugiats dels fixats per Brussel·les fa dos anys. Avui ha acabat el termini establert per la UE, i l'estat espanyol figura entre els últims dels 24 països ja que ha rebut només el 14% dels refugiats a què es va comprometre la Comissió Europea quan va establir les quotes obligatòries. Ha donat asil a 1.280 refugiats.

 

El conjunt dels països de la UE han acollit 29.000 persones, una cinquena part del que s'havia plantejat, que era de 160.000 refugiats. Malta és dels pocs països que ha complert la quota assignada i, a l'altra banda, hi ha els casos d'Hongria i Polònia, que no han rebut ningú.

El conseller d'Exteriors es queixa en un tuit de l'incompliment de l'Estat espanyol.

Brussel·les emplaça els estats membres a continuar complint a partir d'aquest dimarts les seves obligacions, però també rebaixa la xifra global de persones que finalment hauran d'acollir, amb l'argument que l'acord signat amb Turquia ha fet baixar el nombre de refugiats arribats a Itàlia i Grècia. A més, segons la Comissió Europea, moltes persones arribades són immigrants econòmics que no compleixen els requisits per ser considerats refugiats.

 

Les ONG i la majoria dels partits del Paralment Europeu, en canvi, denuncien l'actitud passiva dels estats de la UE i exigeixen a la Comissió que actuï contra els que no compleixen els compromisos adquirits.  

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut