Ramon Espadaler a les festes de Sants
Ramon Espadaler a les festes de Sants
Barcelona

Espadaler replica a Gordó que han de ser els balears i els valencians els que decideixin la seva nacionalitat

Espadaler recorda a Gordó que la "nació plena" ha d'aixoplugar totes les sensibilitats polítiques

Actualitzat

El cap de llista d'Unió, Ramon Espadaler, respon Germà Gordó que són els ciutadans de les Illes Balears i del País Valencià els qui han de decidir la seva nacionalitat, i no els catalans.

D'aquesta manera, el cap de llista i secretari general del comitè de govern d'Unió Democràtica per Catalunya ha replicat a les paraules del conseller de Justícia que ahir va defensar que una eventual Catalunya independent hauria de donar la nacionalitat catalana als ciutadans de la resta dels Països Catalans.

El líder d'Unió considera una "obvietat" que el Principat, la Catalunya Nord, les Illes Balears i el País Valencià comparteixen història i llengua comunes i per això avalen la "unitat de llengua". Ara bé, en primer lloc recorda que recau en els pobles de cada territori, i no als ciutadans de Catalunya, decidir si volen també la nacionalitat catalana, com suggeria Gordó.

Espadaler ha recordat també que "per nació plena" els democratacristians entenen la que integra tota la diversitat de parers del país. I la que ha d'aixoplugar totes les sensibilitats polítiques del país, tant independentistes com no. Per això, ha dit Espadaler, s'ha de fer del diàleg l'element central i una eina que fomenti la integració.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut