Un dels detinguts en l'operació contra el jihadisme, a Sabadell (ACN)
Un dels detinguts en l'operació contra el jihadisme, a Sabadell (ACN)
Bilbao

Espadaler relaciona jihadisme amb l'extrema dreta

El conseller d'Interior s'hi ha referit després de la desarticulació, dimecres passat, d'una cèl·lula islamista que tenia un ultra entre els seus integrants

RedaccióActualitzat

La conselleria d'Interior alerta de la nova relació entre l'extrema dreta i el jihadisme a Catalunya, com va quedar al descobert en l'operació de la setmana passada, en què es van detenir onze persones, una de les quals havia format part d'un partit ultra. En declaracions a Ràdio Euskadi, el conseller Ramon Espadaler creu que els islamistes radicals i els ultres comparteixen l'odi contra els jueus.

El conseller s'ha mostrat preocupat per aquesta relació i ha assenyalat que la vinculació "entre el que representa el jihadisme i l'extrema dreta, que, suposadament, és qui podia proporcionar algun tipus d'armament als jihadistes és una curiosa i perversa aliança". Segons Espadaler, "l'extrema dreta més radicalitzada s'ha caracteritzat per un odi profund cap a tot allò que representa la immigració i ha trobat aquí un àmbit compartit". "Potser es tracta d'un odi encara més gran a determinats col·lectius, com pot ser el col·lectiu israelià a Catalunya, ha indicat el conseller.

El titular català d'Interior ha demanat no sobredimensionar el fenomen del jihadisme a Catalunya i ha insistit que és un autèntic despropòsit vincular islamisme radical amb independentisme, com ha fet el ministre espanyol d'Interior, Jorge Fernández Díaz.

 

Anar al contingut