Sant Joan Despí

Espadaler espera una consulta acordada i no una querella de la fiscalia com a resposta al 9-N

El conseller d'Interior reclama una resposta política i diu que el govern demanarà el referèndum. També ressalta que té intenció d'esgotar la legislatura i no es planteja les plebiscitàries

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior i secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya, Ramon Espadaler, ha afirmat que el primer escenari que es planteja la federació un cop analitzat el resultat del 9-N no són les eleccions plebiscitàries. Espadaler creu que la via d'insistir a demanar un referèndum a Madrid és la que correspon en aquests moments.

L'aclariment era pertinent perquè hores abans, des de CDC, el secretari general, Josep Rull, pronosticava un cop de porta al referèndum i ja mirava al següent estadi: les eleccions plebiscitàries. Els dos socis s'han posat d'acord en una reunió executiva conjunta a la tarda i Espadaler ha confirmat, en una entrevista al "TN Vespre", de TV3, que el govern pretén esgotar la legislatura i no convocar eleccions abans d'hora.

Sigui quin sigui l'itinerari dissenyat pot haver-hi contratemps en aquest viatge si es confirmen les informacions que apunten que la Fiscalia Superior de Catalunya estaria preparant una querella per suposats delictes durant el 9-N. Espadaler diu que no té constància que el govern hagi rebut cap notificació de la Fiscalia i, en qualsevol cas, ho consideraria un error.

"La resposta política al 9-N de cap manera pot ser la fiscalia i els tribunals, la resposta ha de ser de naturalesa política"

El conseller d'Interior insta així el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a obrir la via de la negociació i l'acord per poder fer realitat el referèndum atenent el que creu que demana la ciutadania: "la resposta que surti de la judicatura no és la que espera la gent que va anar a votar i la que no hi va anar", diu Espadaler.

Amb tot, el conseller ha assegurat que continuaran responent els requeriments que els faci arribar la fiscalia tal com s'ha fet fins ara, afirma Espadaler.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut