Barcelona

Espadaler diu que Unió no s'havia plantejat trencar la federació i no descarta presentar-se en solitari el 27-S

El conseller admet que CiU "en surt tocada i si és de mort o recuperable depèn de les dues parts"

RedaccióActualitzat

El dirigent democristià Ramon Espadaler ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" i a "Els matins" de TV3 que Unió no s'havia plantejat trencar la federació amb Convergència Democràtica."Si una cosa no teníem al cap és trencar la federació. No tenim respostes de com ens ho farem ara, perquè no ho teníem previst", ha assegurat.

Espadaler ha reiterat que la sortida del govern dels tres consellers d'Unió és la resposta coherent amb l'ultimàtum plantejat pel seu soci. "Hem estat honestos amb nosaltres mateixos", tot i que ha admès: "Avui no és un dia feliç. La federació passa un moment molt difícil que pot acabar posant fi a la federació." Així doncs, creu que la federació "està tocada" per aquesta crisi, tot i que "si és de mort o recuperable depèn de les dues parts". És com un matrimoni, ha dit, en què "no es pot pretendre anul·lar la veu de l'altre quan es vol tenir veu pròpia".

En qualsevol cas, assegura que no ha rebut cap trucada des de Convergència que confirmi la ruptura i ha reiterat que Unió Democràtica garantirà l'estabilitat del govern d'Artur Mas "fins a l'últim moment de la legislatura" i als ajuntaments sortits de les eleccions del 24 de maig amb els quals "ens hem compromès". "El president Mas no perdrà cap votació per culpa d'Unió", ha afirmat.

L'encara conseller d'Interior ha manifestat que Unió encara no ha pres cap decisió sobre si es presentaran en solitari el 27-S, però que no descarta cap escenari. Per Espadaler, "ara no veiem cap encaix possible en la proposta de CDC que hem de dir 'si-si', tant si com no". En aquest sentit, tot i admetre que el procés ha obligat a posicionar-se, ha lamentat: "No hi ha hagut voluntat per part de Convergència d'encabir allò que proposava Unió." I ha reiterat que la proposta de la direcció democristiana és nacionalista i inclusiva.

"Ciutadans és l'únic lloc on no aniríem a raure"

Davant del que ha qualificat d'"elogis enverinats" dels que "no han entès res", el secretari general d'Unió ha dit que "Ciutadans és l'únic lloc" on ell i la gent d'Unió "no aniríem a raure". Segons ha assegurat, "estem a les antípodes" de la proposta de la formació d'Albert Rivera.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut